FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Kormányzati együttműködés a nemzeti civil szervezetekkel

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

A Kárpát-medencei civil szervezetek nemzeti összefogásra irányuló törekvéseit közvetítette a Civil Összefogás Fórum és a Magyar Civil Szervezetek Erdélyi Szövetségének kezdeményezése a Civil Együttműködési Tanácskozás (CET) létrehozására. A tanácskozást megelőzően - a Kormány képviseletében - Szászfalvi László, Répás Zsuzsanna és Latorcai Csaba tartottak sajtótájékoztatót.


Szászfalvi László egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár bevezetőjében kifejtette, hogy a Kormány üdvözli a CET létrehozásának civil törekvését. Mint mondta, a civil szervezetek hosszú évek óta vártak arra, hogy elkezdődjön egy ilyen kezdeményezés. A mai napon egy az együttműködés lehetséges formáiról lesz szó annak érdekében, hogy a közös gondolkodásból előremutató eredmények születhessenek – mutatott rá. Az államtitkár elmondta: a pozitív hozzáállást, az értékmegőrző és értékteremtő munkát a Kormány a jövőben is támogatni fogja.

Répás Zsuzsanna nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár az összefogás kapcsán úgy fogalmazott: az új nemzetpolitika új szemléletet is jelent. Mint mondta, a Kormány ezzel az új szemlélettel fordul a civilek felé, hiszen ők a legfontosabb segítség. Az államtitkár kifejtette: a civil szervezetek más módon és más területeken tudnak tevékenykedni, ahol arra a Kormánynak már nincs lehetősége. A mai nap a civileké, amikor elmondhatják, mik azok az irányok, amerre véleményük szerint el kellene indulni. Egymástól függetlenül, ám mégis együtt, egymásról tudva kell dolgoznunk – húzta alá.

Határon túl és az anyaországban is keresik egymással a kapcsolatot a civil szervezetek, ám ezek a kezdeményezések sokszor nem érnek célt – emlékeztetett Latorcai Csaba nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár. A Kormány ezért karolta fel ezt a fórumot, ami a Kárpát-medencei civil háló megerősödését irányozza elő. Latorcai Csaba felhívta a figyelmet arra, hogy a már meglévő kapcsolatok ne csak érzelmi azonosságon alapuljanak. Hiszen - folytatta - ma is sok olyan jó gyakorlat létezik, melyek gazdaságilag is segítik a civil társadalmat. A Kormány a jövőben is kiemelt prioritásként fogja kezelni a civil-civil együttmüködéseket – mondta.

(kormany.hu)

Módosítás dátuma: 2011. július 06. szerda, 09:22  

Hozzászólások  

 
0 #1 critical 2011-07-05 17:35
Kormányzati "civil" kezdeményezés a Magyarok Világszövetségé nek leváltására...?
 

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés