FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

YEPP szeminárium Marseille-ben

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
 A YEPP decemberi szemináriumát Marseille-ben tartotta, mely az „Európai gazdaság: Kormányzás & fő kihívások” címet kapta. Az esemény házigazdája ezúttal a francia elnök, Nicolas Sarkozy pártjának ifjúsági szervezete, a Jeunes Populaires volt, mely huszonötezer tagjával az ország legnagyobb ifjúsági szervezete. Magyarországot Henter Lilla a Fidelitas budapesti alelnöke és Törcsi Péter az IKSZ alelnöke képviselték.

A szemináriumot Dömötör Csaba a YEPP elnöke és Samuel Laufer a házigazdák külügyi kabinetvezetője nyitotta meg, kitérve az esemény jelentőségére a francia elnökválasztási kampányban.

A közel száz résztvevő a pénteki napot a Fort Ganteaume névre hallgató erődben kezdte, ahol közös kerekasztal beszélgetésen vett részt az EDS (European Democrat Students) ifjúsági ernyőszervezettel.

A beszélgetés résztvevői a Megmenthető-e az euró és, ha igen milyen célból? illetve az Európai érték-e a szolidaritás? kérdésekre keresték a választ miközben az európai gazdasági kormányzásról beszélgettek. A vita résztvevői közt volt Valérie Pecresse költségvetési miniszter, Constance Le Grip EP képviselő, Valérie Hoffenberg, az UMP titkára, Christian Kremer, a Néppárt főtitkárhelyettese és Jacob Lund Nielsen üzletember, az EDS korábbi elnöke.

A beszélgetést követően a marseille-i polgármester fogadta a szeminárium résztvevőit. 

A délutáni programon a résztvevők két munkacsoportban vitatták meg és készítették elő a tagszervezetek által benyújtott határozatokat valamint a szeminárium White Paper-ét a másnapi tanácsülésre.


A szombati nap az UMP helyi székházában a Tanács ülésével kezdődött. Az elnöki beszámolót és a Néppártban való részvétel említését követően a határozatokra került sor. Elfogadására kerültek az Arab tavaszról, a közös európai menekültügyi rendszerről, a kulturális sokszínűségről, az egységes európai égboltról, az Ukrajnai helyzetről, az EU-s pénzügyi adó bevezetéséről és az Unió Iránnal kapcsolatos álláspontjáról valamint a Fidelitas és görög partnerszervezetünk javaslatára az adatvédelemről és internetbiztonságról szóló határozatok.  

A YEPP-nek különböző politikai kezdeményezései is vannak, mint „Freedom Prize” (Szabadság díj), Generetion 2020 publikáció, fehérorosz kampány.  

A Tanács ülését egy vita követte, melyen a résztvevő belga, horvát, francia, német, spanyol, svéd és magyar fiatalok arra keresték a választ, hogy melyek a legjobb lehetőségek az Európai Unió népszerűsítésére a fiatalok körében. A vitában magyar részről Törcsi Péter is részt vett, aki elmondta, hogy Magyarországon az általában belpolitikai ügyek uralják az EP választási kampányokat, illetve a legjobb módja a fiatalok elérésének az online közösségi terek kihasználása és olyan gerilla marketing technikák, amelyek mindezidáig szokatlanok voltak a választási kampányok gyakorlatában.

Ezúton is köszönjük a Fidelitasnak a lehetőséget, hogy újból jelen lehetett az IKSZ a YEPP egyik fontos találkozóján, reméljük, hogy rövid időn belül már mi, fiatal kereszténydemokraták is tagként vehetünk részt a YEPP munkájában! 

Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség

http://iksz.net/index.php?col=8&id=1926

Módosítás dátuma: 2011. december 19. hétfő, 21:30  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés