FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Magyar filmterv Európa legjobbja

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

A KMH Filmben készülő Utóélet című játékfilmterv nyerte el az Európai Unió MEDIA Programjának díját, melyet Androulla Vassiliou, az Európai Bizottság oktatásügy, kultúra, többnyelvűség és ifjúságpolitikai biztosa ad át a magyar projekt alkotóinak május 15-én a cannes-i filmfesztiválon.

Zomborácz Virág Az európai audiovizuális ipar fő támogatója, a brüsszeli székhelyű MEDIA Program nyilvánosságra hozta a novemberben benyújtott pályázatok eredményeit. A legutóbbi gyártás-előkészítési pályázatra közel ezer játékfilmterv érkezett a Programban részt vevő országokból. A legmagasabb pontszámot a Pusztai Ferenc producer által vezetett KMH Film projektje, Zomborácz Virág első játékfilmjének terve, az Utóélet (Afterlife) érte el Hanna Skold Granny's Dancing on the Table című filmtervével együtt, elnyerve ezzel a Program díját.

A MEDIA European Talent Prize elnevezésű rangos elismerést, melyet most kap meg először magyar filmterv, Androulla Vassiliou, az Európai Bizottság oktatásügy, kultúra, többnyelvűség és ifjúságpolitikai biztosa adja át május 15-én a cannes-i filmfesztiválon.

Zomborácz Virág rendező-forgatókönyvíró első játékfilmje, az Utóélet középpontjában egy erőskezű lelkész apa által irányított család áll, melynek tagjai minden erejükkel azon vannak, hogy a legjobban játsszák a rájuk osztott szerepet. A családfő váratlan halálát követően újra kell fogalmazniuk identitásukat, hogy berendezkedhessenek egy új életre.

A bizottság indoklása szerint Zomborácz Virág széles közönséget szólít meg, történetvezetése erős, és újszerűen játszik a filmes műfajok vegyítésével. Az alkotók a film elkészítését 2011-12-re tervezik.

 

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

Elkészült az ifjúságpolitikai koncepció vitairata
A cél az, hogy az év második felére olyan ifjúságpolitikai programtervezetet rakjunk le a Kormány asztalára, amely megfelelő iránymutatást tud adni a fiataloknak készülő új koncepcióhoz – mondta el szombaton Mihalovics Péter, az új nemzedék jövőjéért felelős miniszteri biztos azon a Nagy Anna kormányszóvivővel közösen tartott sajtótájékoztatón, ahol bemutatták az ifjúságpolitkai stratégiai vitairatot.
Bővebben...