FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Felmérés: a gyakornokok helyzetét Európában

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

Az Európai Ifjúsági Fórum (www.youthforum.org) több partner szervezettel együtt arra vállalkozik, hogy felmérje a gyakornokok helyzetét Európában. Magyarországon az Európai Hallgatók Hálózatának Egyesülete (AEGEE-Budapest.hu) és a Felsőoktatási Diákszervezetek Egyesülete (FDE.hu) próbálja meg minél szélesebb körben bevonni a magyar fiatalokat a felmérésbe.

 

Egy gyakorlat hozzásegítheti a fiatalokat ahhoz, hogy első szakmai tapsztalatokra tegyenek szert, ami a későbbi elhelyezkedés szempontjából is fontos lehet. Mindenesetre az is előfordul, hogy a gyakorlatban részt vevő fiatallal a fizetett munkaerőt helyettesítik vagy olyan munkát végeztetnek vele, amelyik nincs összefüggésben a szakmai fejlődéssel. Annak érdekében, hogy szembe tudjunk nézni ezzel a jelenséggel és beazonosíhassuk a legfontosabb szempontokat az Európai Ifjúsági Fórum egy angol nyelvű, online felmérést kezdeményezett.

A felmérés eredménye alapján, a fiatalok tapasztalataira építve jobb gyakornoki helyek és körülmények mellett kívánunk kiállni. A felmérés különböző szempontokat vesz figyeleme, ezek például a gyakornoki helyekhez való hozzájutás, a mentoring, a pénzügyi javadalmazás és a későbbi álláslehetőségek. Ezenkívül a Gyakorlati helyek Európai Minőségi Chartája megalkotását is szorgalmazzuk.

Töltsd ki a rövid felmérést és szólj barátaidnak is!

Link: http://www.surveymonkey.com/s/Europe-Internships

Módosítás dátuma: 2011. június 22. szerda, 21:47  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

A NIT Elnökségének közleménye

A Nemzeti Ifjúsági Tanács tisztújító Közgyűlésére 2016. december 17-én került sor, amelyen a tagszervezeti képviselők Kaszás Andrást - a Tudatos Ifjúságért Alapítvány elnökét - választották meg a NIT új elnökének. A Nemzeti Ifjúsági Tanács ezúton is köszöni Janzsó Ádám leköszönő elnöknek a szervezetért végzett 4 éves munkáját.

A tagszervezetek képviselői megválasztották a szervezet Elnökségének 2 alelnökét - Hegedüs Zoltánt, Papp Kristófot - és további 3 tagját - Kölkedi Krisztiánt, Nedeczky Lillát, és Papp Zoltánt. Egyúttal sor került a 3 fős Felügyelő Bizottság tagjainak megválasztására is. A Közgyűlés ismételten bizalmat szavazott Kósa András Csaba és Nemes László FEB tagoknak, valamint megválasztotta Hegedűs Imrét. Az Elnökség tagjai 2 évig töltik be mandátumukat.

Bővebben...