FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Önkéntesnek lenni jó?

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

Több mint 1500 látogatóra számítanak az Európai Parlamentben az Európai Ifjúsági Fórum önkéntességről szóló rendezvényén Brüsszelben szeptember 7‑11‑e között.

„Az esemény kiváló alkalom arra, hogy felhívjuk a figyelmet arra, hogy 2011 az önkéntesség európai éve, a résztvevők a parlamenti képviselőkkel vitathatják meg, hogy mit gondolnak Európáról és az önkéntesség jövőjéről” - mondta Gianni Pittella (szocialista, olasz), EP‑képviselő, az Európai Ifjúsági Fórum alelnöke.


Kutatók szerint az önkéntes munka elégedettséggel és boldogsággal tölti el az embert. Hogy ez tényleg így van‑e, kiderülhet ezen a héten, amikor is viták, szemináriumok, beszámolók keretében ismerkedhetnek meg a látogatók az önkéntes munka előnyeiről és az önkéntes munkavállalás lehetőségeiről.


A szervezőknek nem titkolt céljuk, hogy az eseménnyel minél több fiatalt próbáljanak meggyőzni az önkéntesség előnyeiről.


Az európaiak negyede már végzett valamilyen önkéntes munkát. Az önkéntesek szabadidejükben, fizetség nélkül iskolákban, kórházakban, sportegyesületeknél, teszik hasznossá magukat. Sokan környezetvédelmi vagy szociális munkát végeznek.


„Több okból lesz valaki önkéntes: szeretne hozzájárulni a közösségi élet megerősítéséhez, szeretné erősíteni a közösségi szellemet, szeretne másokkal együtt lenni. Az önkéntesség az elkötelezettség mércéje is” - véli Gianni Pittella.


Pittella szeptember 7-én Katarína Neveďalová (szocialista, szlovák) és Marian Harkin (liberális, ír) képviselőkkel tart sajtótájékoztatót a rendezvény keretében.


„Az önkéntesség lehetőséget nyújt arra, hogy új embereket ismerjünk meg és tapasztalatokkal gazdagodjunk. Az önkéntes munka új távlatokat nyithat meg, és hiszek abban, hogy akár egy személy is tehet a világ jobbításáért” - mondta el elöljáróban a szlovák képviselő.


Az önkéntes falu szeptember 8‑án nyitja meg kapuit az Európai Parlament előtt található Solidarność 1980 sétányon. A megnyitón Isabelle Duran (zöldpárti, belga) EP‑alelnök és Matild belga hercegnő is részt vesz.

Módosítás dátuma: 2011. szeptember 15. csütörtök, 19:54  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés