FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

IKSZ-es mikulásjárás Erdélyben, Aranyosszéken

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) mikuláscsomag-gyűjtési akciót szervezett, közel kétezer ajándékcsomagot összegyűjtve. A csomagokkal Nagy-Magyarország területén élő magyar gyerekeket szándékoztak meglepni, a legtöbb csomagot az erdélyi szórványban élő magyar gyerekeknek szánták, ahol közel 600 csomagot osztottak és osztanak ki. A Magyar Ifjúsági Tanács (MIT), Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) és az IKSZ közös szervezésében létrejött mikulásozásra 2011. december 9-én került sor.

A Mikulás Expressz péntek reggel érkezett meg az első helyszínre, Tordára, ahol az IKSZ, a MIT és az EMNT önkéntesei kiosztották az első mikuláscsomagokat. A nap folyamán a fiatalok hét településre látogattak el (Torda, Aranyosgyéres, Aranyosegerbegy, Harasztos, Szentmihály, Sinfalva Várfalva) ahol a gyerekek karácsonyi énekekkel, szavalatokkal és meleg teával várták őket.

A mikulásjárás helyszíneinek kiválasztásában és megszervezésében Józsa Örs (EMNT) segített, a csomagok összegyűjtéséről és kiosztásáról a négy budapesti IKSZ-es fiatal Gondi Mátyás, Zilai Kriszta, Tornáry János, Németh Judit gondoskodott.

Módosítás dátuma: 2011. december 23. péntek, 22:38  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés