FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Székelyföldön is tanítanak majd a Georgikon oktatói

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnök alapszakot indít ősztől erdőgazdálkodási szakiránnyal a keszthelyi Georgikonnal együttműködve testvérvárosunk, a székelyudvarhelyi MÜTF Oktatási Központ. A szükség hozta a képzés elindítását – tudtuk meg dr. Kondorosy Előd egyetemi docenstől, a Pannon Egyetem Georgikon Karának oktatási és akkreditációs dékánhelyettesétől.

A képzés alapvetően más, mint egy erdőmérnöki szak, mert itt bővebbek lesznek a gazdasági, gazdálkodási és agrárismeretek, megmarad ugyanakkor az erdészeti ismeretek alapjainál – a székelyföldi elvárásoknak megfelelően alakították ki az elméletet és a gyakorlatot.
A képzés tananyaga felöleli egyrészt a Székelyföldre jellemző természeti környezet alapszintű ismeretét a talajtól az állatfajokig, a növénytermesztés, az állattenyésztés és a vadgazdálkodás alapjait, másrészt a gazdasági folyamatok és törvényszerűségek megismerését a romániai és európai jogi keretek között. A szakmai tudás mellett hangsúlyt kapnak az informatikai és a pályázatírási ismeretek is.
Dr. Kondorosy Előd a szak vezetőjével négy napra ellátogatott a képzés helyszínére, Székelyudvarhelyre, ahol találkoztak a közbirtokosságok és az erdőgazdaságok vezetőivel, valamint a főiskola oktatóival.
– Húsz oktatónk vesz majd részt a képzésben, elsősorban gazdasági és agrárismereteket fogunk átadni a hallgatóknak. Szerencsére nem okoz majd hatalmas problémát az utazás, ugyanis van közvetlen járat Budapestről Marosvásárhelyre – tette hozzá az oktatási és akkreditációs dékánhelyettes.
Az idén ötven helyet hirdetnek majd meg. Elsősorban a közbirtokosságok alkalmazottainak kínálják a képzést, ezért is indul levelező tagozaton, hogy munka mellett is be lehessen járni az órákra. A képzés ideje hat félév, egy félév szakmai gyakorlattal. A hét végén zajló képzés Magyarországon akkreditált oklevelet ad majd végzőseinek.

Módosítás dátuma: 2013. február 12. kedd, 12:35  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés