FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Szerbiában szigorítják a pedagógus-képzők működését

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

Szerbiában szigorított törvényben határoznák meg azokat a különleges működési feltételeket, melyek az egészségügyi, a jogi és a pedagógiai képzéseket nyújtó felsőoktatási intézményekre vonatkoznak - legalábbis ezt indítványozta az állami felsőoktatási intézményeket tömörítő szervezet legutóbbi ülésén.

A szigorított feltételeket a magán és állami felsőoktatási intézményekre egyaránt kiterjesztenék, a kezdeményezés lényege pedig az előzetes híresztelésekkel ellentétben nem az lesz, hogy az állami intézmények diplomásai számára a közszolgálatban álláslehetőséget biztosítsanak. "Elengedhetetlen, hogy magasabb színvonalat és oktatási kritériumokat állítsunk azok elé a leendő szakemberek elé, akik munkájukkal közvetlenül kihatnak az emberek életére. Ezek a feltételek egyaránt kell, hogy vonatkozzanak azokra magán és állami főiskolákra, melyek pedagógusok, jogászok és egészségügyi dolgozók kinevelésével foglalkoznak " - olvasható az Állami Felsőoktatási Intézmények Konferenciájának közleményében.

A Konferencia szerint azért fontos a központi, törvényi szabályozás, hogy ezeket, a kiemelt társadalmi jelentőséggel bíró professziókat - mint az orvosi, jogász, ügyész, bíró, professzori és tanári munka - olyan szakemberek töltsék be, akik adekvát és egyforma felsőoktatásban részesültek, függetlenül az intézmények tulajdonosi struktúrájától.
(Forrás: Edupress)
(www.edupress.hu)

 

Kapcsolódó anyagok

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

Készül a kormányhatározat, amely szabályozná a fiatalok szórakozását

Újabb rendelettel kívánja biztonságosabbá tenni a szórakozóhelyeket a kormány, ezért várhatóan még ebben a félévben elfogadják azt a jogszabályt, amely azt korlátozza, hogy a 18 éven aluliak meddig tartózkodhatnak egy zenés-táncos rendezvényen. A Nemzeti Erőforrás Minisztérium ifjúságügyi főosztályának vezetője elmondta: a tervezet társadalmi egyeztetés alatt van.

Bővebben...