FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Gyűjtés a csíksomlyói Csibész Alapítvány részére

Olvasóink értékelése: / 2
ElégtelenKitűnő 

Gyűjtés a csíksomlyói Csibész Alapítvány részére - a Karitatív Munkacsoport felhívása
Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség Karitatív Munkacsoportja gyűjtést szervez a Gergely István atya által vezetett csíksomlyói Csibész Alapítvány lakóinak 2011. június 20. és augusztus 31. között.

A Csibész Alapítvány gyökerei 1987-re nyúlnak vissza, amikor Gergely István atyát Dr. Jakab Antal gyulafehérvári megyéspüspök Csíksomlyóra helyezte a plébániára. István atya - miután szembesült az ott lévő szegénységgel és kihívásokkal, felismerte, hogy felelősséggel tartozik a sok elhagyott gyermek iránt, ezért eleinte saját lakását osztotta meg a gyerekekkel, majd később a támogatóknak köszönhetően már lakóházakat is tudtak vásárolni.

Az Alapítvány így többszáz árva gyermek és fiatal számára biztosítja a napi megélhetéshez szükséges feltételeket, betegek gondozásáról, moldvai csángókról, és veszélyeztetett terhességű édesanyákról is gondoskodik.

Ebből a mozgalomból nőtt ki a Lazarus Alapítvány, és annak tevékenysége, 2002-ben jött létre a budapesti Csibészek Alapítvány, majd a csíksomlyói Csibész Ifjúsági Egyesület.

Bővebb információ az Alapítvány munkájáról

Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség Karitatív Munkacsoportja rendhagyó módon nagyszabású gyűjtést szervez az Alapítvány számára, melyre egész nyáron várjuk a felajánlásokat: taneszközökre (füzetek, tollak, radír, iskolatáska, hegyező, írószerek, stb.), ruhaneműkre, cipőkre (főleg melegebb), könyvekre, játékokra lenne szüksége az egészen kicsi kortól egyetemista korosztályig terjedő fiataloknak.

A Munkacsoport tagjai szeptemberben viszik le személyesen Székelyföldre az adományokat, így lehetőség nyílik rá, hogy minden kedves érdeklődő csatlakozzon a csoporthoz.

Érdeklődni Paulisinecz Sáránál lehet az alábbi e-mail címen: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. .

Az adományokat a XI. kerületi KDNP-irodában gyűjtjük, de a nyári zárvatartásra való tekintettel kérjük, hogy felajánlási szándékukat jelezzék az alábbi telefonszámon: 06-20-462-3827

Paulisinecz Sára
Karitatív Munkacsoport Vezető

 

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

Regionális információs és tanácsadó nap ifjúsági célú pályázatokról
Az NCSSZI-Mobilitás Országos Ifjúsági Igazgatóság Nyugat-dunátúli Regionális Ifjúsági Szolgáltató Irodája 2012. április 19-én, Szombathelyen Regionális információs és tanácsadó napot szervez, ahol az ifjúsági célú, valamint ifjúsági célra is fordítható forrásokról kapnak tájékoztatást a résztvevők.

A rendezvény:

Időpontja:  2012. április 19. (csütörtök), 13,30 óra  
Helyszíne:  Polgármesteri Hivatal, Szombathely, Kossuth u. 1-3.

Bővebben...