FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Vidékpolitika a határon túli magyarságnak

Olvasóink értékelése: / 1
ElégtelenKitűnő 

Csak egységes szempontok által vezérelve valósulhat meg a Kárpát-medencében vidéken élő és dolgozó emberek boldogulása – olvasható a Kárpát-medence vidékfejlesztési együttműködés elnevezésű fórum 2011. július 7-i rendezvényén elfogadott nyilatkozatban. Csak egységes szempontok által vezérelve valósulhat meg a Kárpát-medencében vidéken élő és dolgozó emberek boldogulása – olvasható a Kárpát-medence vidékfejlesztési együttműködés elnevezésű fórum 2011. július 7-i rendezvényén elfogadott nyilatkozatban.
A Kárpát-medencei magyar szervezetek és gazda-érdekképviseletek részvétele mellett lezajlott találkozón felszólalt Répás Zsuzsanna, a nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár, valamint Jakab István, az Országgyűlés alelnöke is. Ángyán József, a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára ismertette a nemzeti konzultációra bocsátott vidékstratégia főbb elemeit, amelyhez a határon túli magyar szervezetek és gazda-érdekképviseletek fűztek véleményt.
Elhangzott: a magyar közösségek által lakott területek gazdasági ereje nem függetleníthető egymástól. A határon átnyúló stratégiai együttműködés fő célterületei a vidékgazdaság fejlesztése, a munkahelyteremtés, a környezet- és tájvédelem, az élelmiszerekkel kapcsolatos önrendelkezés, a helyi élelmiszer-feldolgozás és piacok, valamint az állattartás újraélesztése, a kistelepülések elnéptelenedésének visszafordítása – írja a Magyar Nemzet.
A kárpátaljai gazdákat Őr Hidi László és Gál István képviselte a fórumon.

 

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés