FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Szerbiában elégedetlenek az ifjúsági miniszterrel

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

A Liberális Demokrata Párt ifjúsági tanácsa Snežana Samardžić Marković ifjúsági és sportügyi miniszter leváltását követeli, mivel elégedetlen a munkájával. A szerb kormánynak küldött levélben a párt legifjabb tagjai kiemelik, hogy véleményük szerint Samardžić Markovićot terheli a felelősség a szerbiai fiatalok kilátástalan helyzetéért. A Snežana és a másfél millió törpe elnevezést viselő performance keretében a párt legfiatalabb aktivistái Belgrád utcáin vonultak fel, A mese véget ért feliratú transzparensekkel a kezükben, majd ezt követően átadták levelüket a kormánynak.

– Sikerült csupán néhány év alatt az ígéreteiket nem betartó, valamint a megbukott projektumokban vezető politikusok közé sorolnia magát – olvasható a fiatalok által írott levélben, melyet a Nemzetközi Ifjúsági Nap kapcsán nyújtottak át a miniszter asszonynak. Jovan Najdenov, az LDP ifjúsági tanácsának elnöke elmondta, hogy a tárcavezető munkája felelőtlen és lelkiismeretlen, melyet a hozzá nem értés jellemez. Az ifjúsági tanács elnöke közölte, hogy Samardžić Marković felel az ifjúsági politikáért, és köteles nyomást gyakorolni a kormányra a fiatalok érdekeinek érvényesítése érdekében. Az elégedetlenség egyik kiváltója az ifjúsági iroda munkája, melynek ugyan 120 munkatársa van, gyakorlatilag azonban csupán 20 ember dolgozik az irodán belül, a miniszter asszonynak pedig kötelessége lenne elvégezni a szükséges nyomásgyakorlást a hatékony ifjúságpolitika végrehajtásához. A tanács elnöke továbbá kiemelte, hogy Samardžić Marković nem vette figyelembe az LDP ifjúsági törvényre vonatkozó javaslatát sem, mellyel megakadályozhatták volna a tárcavezető azon jogának érvényesítését, hogy maga döntsön arról, kinek szánja az ifjúsági projektumokra vonatkozó összegeket. A miniszter asszony lemondását követelő akciót Belgrádon kívül más szerbiai városokban is végrehajtják.

 

Módosítás dátuma: 2011. augusztus 12. péntek, 12:58  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

Európai Ifjúsági Fórum Közgyűlése

Az Európai Ifjúsági Fórum 2016. november 17-19. között tartotta Várnában a kétévenkénti Közgyűlését. Az esemény során számos programelem segítette a résztvevőket abban, hogy nagyobb betekintést nyerjenek az európai szintű érdekképviseletbe és a különböző ifjúságot érintő kérdések európai helyzetébe. Többek között volt szó a következő EU Ifjúsági Stratégiáról, a YouthUp projektről, a soron következő YoFestről, illetve a Strukturált Párbeszéd folyamatának értékeléséről. Az eseményen a Fórum közel 100 tagszervezetén kívül, tagjelöltek és vendégek vettek részt.

Bővebben...