FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Másfélszeres túljelentkezés a MÜTF székelyudvarhelyi oktatási központjában

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

Túljelentkezéssel zárult a 2011-es felvételi a Modern Üzleti Tudományok Főiskolája (MÜTF) székelyudvarhelyi oktatási központja által meghirdetett alapszakokra, miközben Hargita megye más felsőoktatási intézményeiben csupán a helyek felét foglalták el - közölte a MÜTF főtitkára.

Dr. Tóth Gábor elmondta: általánosságban igaz, hogy csökkent az érdeklődés a térség felsőoktatási intézményei iránt, azonban ez nem mondható el a székelyudvarhelyi Modern Üzleti Tudományok Főiskolája kereskedelem-marketing szakára, ahol a rossz érettségi eredmények ellenére nagy volt az érdeklődés. A kereskedelem-marketing szakon a tavalyi 46 jelentkezőhöz képest idén már a beiratkozások első fordulójában betelt az 50 ingyenes hely. Egy felsőoktatási karrierkalauz legfrissebb felmérése szerint a Modern Üzleti Tudományok Főiskolája Magyarországon az ötödik felsőoktatási intézmény, ahonnan a hallgatók létszámához viszonyítva a legtöbben kapnak külföldi tanulmányi ösztöndíjat, illetve utaznak külföldi szakmai gyakorlatra. A MÜTF az első tíz intézmény között végzett abban a tekintetben is, hogy a létszámhoz képest mennyien vesznek részt külföldi szakmai, vagy egyéb képzésben tanulmányaik alatt. Székelyudvarhelyen az oktatás helyi és magyarországi szakemberekkel, magyarországi tanmenet szerint zajlik, ahol a használhatóság és a gyakorlatiasság az elsődleges szempont. Az őszi felvételi idején már csak a kereskedelem-marketing tandíjas helyeire lehet jelentkezni, a marketing és vezetésszervezés szakokon 25-25 tandíjmentes, valamint 15-15 fizetős hely áll majd az erdélyi diákok rendelkezésére.
(Forrás: MÜTF)
(www.edupress.hu)

Módosítás dátuma: 2011. augusztus 14. vasárnap, 10:08  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

Párbeszéd a fiatalokról a fiatalokkal a Városháza dísztermében
Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata a Családvédelmi Osztály szervezésében az idén is, immáron második alkalommal megrendezte a Városi Ifjúsági Párbeszéd Napját. Az egész napos rendezvény egy szakmai fórummal vette kezdetét, amelyen az ifjúságpolitikával, ifjúsággal foglalkozó döntéshozókon kívül jelen voltak a témában érintett szakmai és oktatási intézmények, civil szervezetek képviselői is.
Bővebben...