FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

A VMSZ és az NDI politikai vezetőképző tábora Óbecsén

Olvasóink értékelése: / 1
ElégtelenKitűnő 
 A Vajdasági Magyar Szövetség Ifjúsági Fóruma politikai vezetőképző tábort tartott október 28. és 30. között Óbecsén a belgrádi székhelyű National Democratic Institute (NDI) támogatásával. A rendezvényen az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség képviseletében Kocsis Dániel, az IKSZ Nemzetpolitikai Munkacsoport vezetője vett részt.

A háromnapos rendezvényen mintegy 30 fiatal vett részt Vajdaság egész területéről, a VMSZ IF körzeti szervezeteiből. A résztvevők között voltak az újonnan megválasztott elnökségi tagok, a 25 főből álló Tanács tagjai és az anyaországi partnerszervezetünk, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség képviseletében Kocsis Dániel, a Nemzetpolitikai Munkacsoport vezetője is.

A képzés ünnepi megnyitóján jelen volt Lidija Prokić az NDI képviseletében, Kovács Elvira és Fremond Árpád parlamenti képviselők, Fehér László tartományi képviselő, Dr. Ricz György a Magyar Nemzeti Tanács tagja, Knézi Péter Óbecse polgármestere, Galgó Ferenci Andrea és Kinka Erzsébet, az Óbecsei Népkönyvtár igazgatója.

 Ricz Emese a Vajdasági Magyar Szövetség Ifjúsági Fórumának elnöke köszöntőjében örömét fejezte ki, hogy ilyen szép számban jelentkeztek a képzésre, ez a fiatalok érdeklődését jelzi a politika iránt. Remélhetőleg ez a nyitottság, az aktív munka tapasztalatot ad majd és elmélyíti az ifjúság politikai kultúráját. Knézi Péter a fiatal generáció lehetőségeiről beszélt, valamint a megkezdett tevékenység folytatására buzdította a jelenlevőket. Lidija Prokić bemutatta az NDI tevékenységét és kiemelte az ilyen és ehhez hasonló rendezvények fontosságát.

A képzés egyik fő  célja az volt, hogy a fiatalok közelebb kerüljenek a politika világához, annak elméleti és gyakorlati hátteréhez. Dr. Varga László parlamenti képviselő Szerbia európai integrációjáról és az aktuális politikai helyzetről tartott előadást, de a program során szó volt a Vajdasági Magyar Szövetség szervezeti felépítéséről és a fiatalok kampányban való szerepvállalásáról is.

A Horváth Noémi, Csíszár Lorabell és Juhász Bálint által vezetett foglalkozásokon a résztvevők a gyakorlatban is kipróbálhatták mit jelent a professzionális politizálás, de lehetőségük volt csapatépítésre és stratégiai tervezésre is.

forrás: www.vmszif.org.rs

Módosítás dátuma: 2011. november 04. péntek, 08:27  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

Elkészült az ifjúságpolitikai koncepció vitairata
A cél az, hogy az év második felére olyan ifjúságpolitikai programtervezetet rakjunk le a Kormány asztalára, amely megfelelő iránymutatást tud adni a fiataloknak készülő új koncepcióhoz – mondta el szombaton Mihalovics Péter, az új nemzedék jövőjéért felelős miniszteri biztos azon a Nagy Anna kormányszóvivővel közösen tartott sajtótájékoztatón, ahol bemutatták az ifjúságpolitkai stratégiai vitairatot.
Bővebben...