FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

IKSZ-es Mikulásexpressz érkezett Erdélybe

Olvasóink értékelése: / 1
ElégtelenKitűnő 

 Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség, idén először országos mikuláscsomag-gyűjtési akciót szervezett, hogy magyarországi, és határon túli gyermekeknek is kedveskedhessen mikulás alkalmával.

Budapesten, a három hétvége alatt több mint 1000 csomag gyűlt össze, a segítőkész adakozóknak, és a lelkes önkénteseknek köszönhetően. Az ezer csomag nagy része, Erdély, elsősorban szórványtelepüléseire került. 

A helyszínek kiválasztásában, megszervezésében, illetve az ajándékozások lebonyolításában, nagy segítségünkre voltak a Magyar Ifjúsági Tanács (MIT) és az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) tagjai.

Az „erdélyi különítmény” december 9-én reggel, stílusosan egy piros mikrobusszal érkezett meg az első helyszínre, Tordára, ahol a MIT és az EMNT önkénteseivel együtt, több mint 100 gyermeknek szerezhettünk örömet. 

A nap folyamán, további hat településre látogatott el a Mikulásexpressz: Aranyosgyéresre, Aranyosegerbegyre, Harasztosra, Szentmihályra, Sinfalvára és Várfalvára, ahol összesen kb. 400 csomaggal lephettük meg a helyi magyar gyermekeket. 

Mindenhol nagyon szívélyesen fogadtak bennünket, és az általunk hozott mikuláscsomagokat. Karácsonyi énekekkel, dalokkal, szavalatokkal és kézzel készített ajándékokkal viszonozták a Mikulás ajándékait.

Az esemény egyik fő célja volt, hogy megmutassuk a magyar gyermekeknek és családjaiknak, legyenek azok határon innen, vagy határon túl, számíthatnak a fiatal kereszténydemokraták közösségére, de úgy gondolom, ez az akció ezen messze túlmutatott. 

Rendkívül megható érzés volt látni, a gyermekek készülődését a mikulás fogadására és mosolygós arcukat, mikor kibontották az ajándékokat. Az pedig, hogy ebben az élményben az ottani MIT-es és EMNT-és barátainkkal közösen osztozhattunk, tovább fokozta a projekt sikerességét.

Mikulásexpressz tagjai: Gondi Mátyás, Németh Judit, Tornáry János, Zilai Krisztina

MIT, és EMNT tagok: Bozsó Imre Lehel, Fodor Enikő, Józsa Örs, Rozsa Sarolta, Soós Sándor, Szabó Brigitta

2011. december 13.

Zilai Krisztina

Módosítás dátuma: 2011. december 15. csütörtök, 21:12  

Kapcsolódó anyagok

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés