FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Megújult Magyarország Google-térképe

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
A Google csütörtöklön bejelentette, hogy a legutóbbi frissítés után Magyarország kórházai, egyetemi campusai, idegenforgalmi célpontjai, de az ország legnagyobb temetői is korábban nem látott részletességgel kerültek fel a Google Térképre. A térkép intelligensebbé is vált, miután a Google autói bejárták az országot, és így pontosították az utcaneveket, közlekedési jeleket. A Google több európai ország – Andorra, Bulgária, Észtország, Gibraltár Lettország, Litvánia, Magyarország, Szlovákia, Szlovénia és Spanyolország – térképadatait frissítette.

A mostantól elérhető, új Google Térképen részletesebben láthatók az ország fürdői, a Balaton környéke, a nemzeti parkok és más idegenforgalmi központok. A tájékozódásban mostantól az egyetemi campusok és kórházak pontos térképei, sétálóutcák, komp- és hajójáratok, parkok alaprajzai is segíteni fogják az odalátogatókat. Intelligensebb lesz az útvonaltervezés, a navigáció is, pontosított közlekedési jelzések, házszámok és utcanevek, de a boltok és vállalkozások is pontosabb jelölést kaptak a térképen.

A Google Térképet havonta egymilliárdan használják világszerte. A vállalat fejlesztői megbízható partnerek térképészeti adatait használják, majd ezeket vetetik össze a légi- és műholdképekkel, illetve a Google autói által készített utcai fotókból származó információkkal, így például utcanevekkel, közlekedési táblákkal, jelzésekkel, üzletek elhelyezkedésével. A magyarországi térkép újjáépítésén több száz ember dolgozott.

Módosítás dátuma: 2012. december 07. péntek, 17:50  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

Projekttervezési tanfolyam ifjúságsegítőknek a Gyermek- és Ifjúsági Alapprogram támogatásával
Ez a tanfolyam azon ifjúságügyben érdekelteknek (ifjúságsegítő, civil önkéntes, ifjúságkutató, ifjúsági szakértő) szól, akik nem gyakorlott pályázatírók, de most saját maguk akarnak megtervezni egy projektet, megírni és beadni egy pályázatot. Aki tud interneten keresztül levelezni és weboldalakat böngészni, annak a tanfolyamon való részvétel nem jelent problémát, sőt a tanfolyam során elektronikus kapcsolatot tarthat a tanfolyam tanárával.
Bővebben...