FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Harmadik Háromszéki Ifjúsági Tanács Szabadegyetem - beszámoló

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

 Az idén harmadik alkalommal megrendezett Háromszéki Ifjúsági Tanács Nyári Szabadegyetemen az IKSZ is részt vett: Fakhoury Youssef, a Nemzetpolitikai Munkacsoport tagja képviselte a szervezetet.

A tábor célja volt, hogy megvitassa Háromszék gazdasági adottságainak jobb kihasználási lehetőségeit, és a helyi fiatalok versenyképesebbé tételét a nemzetközi munkaerőpiacon. Ebből kifolyólag a csapatoknak egy fiktív helyi turisztikai cég képviselőiként a programokat kellett megtervezniük, majd prezentálniuk. A sepsiszentgyörgyi Europe Direct Központ munkatársai is előadásokat tartottak az Önkéntességről, és az idegennyelv-tudás fontosságáról.

Kelemen Hunor RMDSZ elnök elmondta, hogy egységgel lehet a legjobban érvényesíteni a magyar érdekeket Erdélyben, majd Tamás Sándor megjegyezte, hogy fontos a fiatalokat képezni és lehetőséghez juttatni a megyei és települési önkormányzatokban.

A Szabadegyetem kiemelt témája volt a Székely-Szórvány Együttműködés, melyen részt vettek Hunyad, és Szeben megyei ifjúsági szervezetek is. 

Fakhouri Youssef
Nemzetpolitikai Munkacsoport

 

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés