FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Erdélyből Felvidékre

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

A Magyar Ifjúsági Tanács (MIT) 5 tagú küldöttsége Felvidékre látogatott a Via Nova Ifjúsági Csoport meghívására. A felvidéki ifjúsági szervezet tagjaival legutóbb a magyarországi Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) által szervezett debreceni Nemzetpolitikai Jamboreen találkoztunk, s itt került sor a meghívásra is.
Július 1–3. között során közel 1500 km-et utazott a MIT küldöttsége aKolozsvár – Budapest – Komárom – Dunaszerdahely – Léva útvonalon. Dunaszerdahelyen ellátogattunk a Magyar Kortárs Művészetek Galériájába, ahol az aktuális tárlatot tekintettük meg, majd Karaffa Attila dunaszerdahelyi önkormányzati képviselő megmutatta az Art Ma Galériát is, ahol a Dunaszerdahely képekben kiállítást néztük meg, így a város múltjával is ismerkedtünk, majd a beszélgetés során annak jelenével is.
A lévai találkozón a helyi fiatalok megosztották tapasztalataikat a népszámlálással kapcsolatban. Az egyeztetés során ismertették a Lévai járás helyzetét is, a szórványvidék problémáit, majd az erdélyi tapasztalatokra alapozva, ötleteket, terveket szőttünk. A megbeszélést, egyeztetést egy széles körben népszerűsített Magyar buli követte. Ezeket a Felvidéki Magyar bulikat 3–4 havonta szervezik, és nagy népszerűségnek örvendenek, melyre a járásból több mint 100–150 fiatal gyűl össze, mely a szórványközösség életében nagy eseménynek számít.
MIT Sajtóiroda (Józsa Örs István)

 

Módosítás dátuma: 2011. augusztus 05. péntek, 09:53  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

Sok a nyári tábor, egyre kevesebb a gyerek

Jövő évtől külön szabályokhoz kötné a táboroztatást az új nemzedék jövőjéért felelős miniszteri biztos.
Ma még megbecsülni sem lehet, hány nyári tábort bonyolítanak le hazánkban, s arról sincsenek pontos adatok, hány gyerek vesz részt ezeken. Egyesek szerint ezer-ezerötszáz, mások szerint nyolcszáz-ezerkétszáz tábor lehet évente, a résztvevők száma pedig ötven-százötven ezer közöttire tehető. Statisztikák nem állnak rendelkezésre, és azt sem lehet megmondani, hogy mi számít nyári tábornak – mondta a hirado.hu-nak a Táboroztatók Országos Egyesületének (TOE) elnöke. Sárvári István szerint a hiányos információk miatt is szükség van minőségbiztosítási rendszerre és táboroztatási előírásokra, amelyeket már évek óta sürget a civil szervezet.

Bővebben...