FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Próbáltad már vidéken? – Vidéki Fiatalok Találkozója

Olvasóink értékelése: / 1
ElégtelenKitűnő 

A fenti mottóval augusztus 5-7. között szervezik meg Máréfalván a Vidéki Fiatalok Találkozóját.

A fenti mottóval augusztus 5-7. között szervezik meg Máréfalván a Vidéki Fiatalok Találkozóját.
Sör mellé kultúrát, tartalmas beszélgetéseket és színvonalas kikapcsolódást kínálnak minden résztvevőnek az első ízben megszervezett Vidéki Fiatalok Találkozójának szervezői. A vidéki fiatalokat három napra a faragott székely kapuk birodalmába összeverbuváló rendezvényt a máréfalvi Rozetta Ifjúsági Egyesület, a Máréfalvi Polgármesteri Hivatal az Udvarhelyszéki Ifjúsági Egyeztető Tanács és a Gyulafehérvári Caritas támogatásával hozta tető alá.

Az első ízben megszervezett rendezvény érdekessége, hogy a szervezők nevesítették a napokat.
A találkozó a „Mert mi így szeretjük..." nevű nyitónappal augusztus 5-én, pénteken a 21 óra 30 perckor kezdődő hivatalos megnyitóval rajtol és bulis hangulatban, a De LaFunk zenekar este 10 órakor kezdődő koncertjével, majd az Euro band fellépésével folytatódik.

Szolidaritás, lehetőségek és esélyek tematikájú, kötetlen, interaktív beszélgetésekkel egybekötött konferenciákat és szórakozást is kínál az „Ifirandi Rozival" mottójú második nap. A fizikailag sérült és az egészséges emberek világa közötti hídépítés, az egymás megismerése, megértése, a kölcsönös elfogadás témakört boncolgatja a reggel 9 órakor kezdődő Rozetta-konferencia, ahol levetítik Vincze Zoltán Kerékbe törve című dokumentumfilmjét, előadást tart a filmrendező és Papp Szabolcs.

Fiatalság, lendület címmel értekezik az UIET, majd a vallásnak a fiatalok életében betöltött szerepéről tart kiselőadást Sebestyén Ágoston plébános. A vidéki élet előnyeiről és hátrányairól Gyerkó László szenátorral lehet vitázni, aki az eredeti programban szereplő Tánczos Barna államtitkárt helyettesíti. Este a jó hangulatról a Transylmania és a Nem adom fel együttesek, valamint Shown Végvári és DJ Roolar gondoskodik.

A folklór és kultúra – kicsit másképp címet kapta a rendezvény zárónapja. Lesz néptánc fesztivál, muzsikál a Szentegyházi Filharmónia és fellépnek a Vitéz Lelkek is. A VIFI hajnalig tartó, szabadtéri táncházzal búcsúzik.

A Vidéki Fiatalok Találkozójának részletes programját a www.marefalva.ro honlapra kattintva lehet böngészni.

Lázár Emese, uh.ro

 

Módosítás dátuma: 2011. augusztus 05. péntek, 23:09  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés