FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Pénteken kezdődik az őszi érettségi

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

Az őszi érettségi vizsgák október 14. és november 25. között zajlanak: a tavaszi érettségihez hasonlóan ősszel is mind a hét érettségi vizsgafajta választható. Az írásbeliket október 14-27., az emelt szintű szóbeliket november 9-14., a középszintű szóbeli vizsgákat november 17-25. között tartják.

Az október-novemberi érettségi időszakban is tehető előrehozott, rendes, kiegészítő, ismétlő, pótló, szintemelő vizsga, és bizonyára néhány javító vizsgára is sor kerül, hiszen tavasszal középszinten a 443 051 vizsgából 7691, emelt szinten a 30 774 vizsgából 2110 lett elégtelen. A 2005-ben bevezetett kétszintű érettségi rendszerben 15. alkalommal rendeznek írásbeli, és szóbeli érettségi vizsgákat, idén ősszel október közepétől november végéig tart majd ez az időszak. Az őszi érettségiken az elmúlt években 15-17 ezer fő vizsgázott, idén 17,5 ezer fő mintegy 20,5 ezer vizsgára jelentkezett. Az október-novemberi vizsgák pontosan olyan feltételekkel zajlanak, mint a tavasziak; az eltérés csupán a kevesebb vizsgázó, a nagyságrenddel kisebb vizsgaszám. Azt, hogy mely tárgyakból lehet emelt szintű vizsgát tenni, az Oktatási Hivatal (OH) honlapján olvashatják az érdeklődök. Azokból a tárgyakból, amelyek nincsenek a listán, akkor sem lehet emelt szinten érettségizni, ha a diákot az előző vizsgaidőszakban javító vagy pótló vizsgára utasították. Nem minden középiskolában zajlik érettségi; a vizsgaszervezésre kijelölt intézmények listáját szintén az OH honlapján találhatják meg az érettségizők, emellett a honlapon olvashatóak a 2011. évi októberi írásbeli érettségi vizsgák időpontjai tantárgyanként.
(www.edupress.hu)

Módosítás dátuma: 2011. október 11. kedd, 20:18  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

ÚJ NEMZEDÉK KÖZÖSSÉGI TÉR ZALAEGERSZEGEN

Az Új Nemzedék a nemzeti ifjúságpolitika szakmai-szolgáltató háttérintézményeként működik. Tevékenységünket a fiatalok igényeihez igazított új, innovatív stílusban népszerűsítjük és tesszük elérhetővé. Az Közösségi Tér elsősorban fiataloknak ad ingyen teret ahhoz, hogy szabadidejüket töltsék itt, programokban vegyenek részt akár napi, heti vagy havi rendszerességgel.

Kapacitásunknak és lehetőségeinknek megfelelően a Közösségi Teret elérhetővé szeretnénk tenni civil szervezetek számára is. Civil közösségek előzetes egyeztetés alapján lehetőséget kaphatnak különböző szabadidős és művelődési tevékenységek gyakorlásáraz Új Nemzedék Közösségi Térben.

Bővebben...