FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Országszerte tüntetéseket szerveznek a felsőoktatási reform ellen

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

Országszerte demonstrálnak a felsőoktatásban tanulók az új felsőoktatási törvénytervezet ellen. Néhol fáklyás felvonulással, néhol gyertyákkal, másutt pedig zászlólobogtatással és sípokkal fejezik a hallgatók elégedetlenségüket. A szegedi egyetemisták szerint az új törvények ellehetetlenítik az értelmiséget, a szombathelyi hallgatók aktivistákkal együtt demonstráltak, Debrecenben pedig ezernél is többen tiltakoztak a szigorítások ellen.

Pécsett gyertyás felvonulással tüntettek a hallgatók szeptember 29-én. A több mint száz tüntető a 48-as térről vonult át a Szent István térre, ahol gyertyákból tettek ki egy alakzatot, mely egy égő paragrafus jelet szimbolizált, ezzel kifejezve azt, hogy elfogadhatatlannak tartják az új törvényeket. 31-én újabb demonstráció volt a 48-as téren - írta bama.hu
Budapesten szinte folyamatos a tüntetés: október 1-jén például több száz egyetemista, főiskolás és pedagógus tüntetett a kormány oktatási reformjai ellen. A tüntetéssorozathoz a Hallgatói Hálózat és a két nagy pedagógus-szakszervezet is csatlakozott. Az eduline.hu által megkérdezett egyetemisták azt mondták, azért mentek ki a Kossuth térre, mert az oktatási államtitkárság "ki akar tolni" velük.
A következő tüntetést október 27-én tartják, amikor is a "bújtatott tandíj és a röghöz kötés" ellen tiltakoznak majd a hallgatók a Szalay utcában, az oktatási államtitkárság épülete előtt. A tüntetéshez a Szegedi Tudományegyetem hallgatói is csatlakoznak majd, akik Sztrájkbizottságot alakítottak a szigorítások miatt - írja a hvg.hu és az origo.hu.
Debrecenben ezernél is több hallgató tiltakozott október 12-én a Debreceni Egyetem főépülete előtt. Szombathelyen pedig aktivistákkal együtt érkeztek a főtérre a hallgatók, október 18-án.
(www.edupress.hu)

Módosítás dátuma: 2011. október 19. szerda, 17:34  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés