FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Növekedne jövőre a nem állami iskolákra szánt forrás

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

Jövőre ismét kiemelt figyelmet kap a közoktatásban a határon túli kapcsolatok erősítése, fenntartása, valamint a kisiskolák további támogatása, amely már nemcsak újraindítást, hanem a finanszírozási problémákkal küzdő iskolák megsegítését is jelenti - tudósít a jövő évi büdzsé benyújtott tervezetéről az MTI.

A jövő évi büdzsé alapján a felsőoktatási intézmények támogatására 160,37 milliárd forintot, a kisiskolák támogatása 100 millió forintot, az oktatási feladatokra pedig 692,1 millió forintot, a közoktatási humánszolgáltatás és kisegítő szolgáltatásra 107,93 milliárd forintot, az egyházi intézményekre 2,37 milliárdot, a felsőoktatás hallgatóinak juttatására 2,9 milliárdot, a határon túli oktatási feladatokra 692,1 millió forintot irányoz elő a tervezet.
A tavalyi és a készülő büdzsé összehasonlításából következik, hogy a 2011. évi intézményátadások miatt jelentősen növekszik a nem állami, nem önkormányzati fenntartású közoktatási intézmények finanszírozására fordítandó előirányzat. A következő tanévtől pedig már növelheti az egyetemek rendelkezésére álló forrásokat a felsőoktatás új finanszírozási rendszere. A közoktatási törvényben meghatározott, kiemelt munkavégzésért járó keresetkiegészítés számítási alapja 2012-ben havonta tanáronként 5250 forint.
(Forrás: MTI)
(www.edupress.hu)

 

Hozzászólások  

 
0 #1 critical 2011-10-20 20:09
 

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés