FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Újabb Petíciót írtak tanárok a köznevelési törvény ellen

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

Petíciót juttattak el november 3-án Kövér Lászlóhoz a budaörsi Illyés Gyula Gimnázium és Közgazdasági Szakközépiskola tanárai, akik a köznevelési törvény vitájának elhalasztását követelik a dokumentumban - adta hírül a Magyar Hírlap. "Nem tudjuk elfogadni a köznevelési törvénytervezetet, ezért a tárgyalás elhalasztását és egy nemzeti oktatási kerekasztal felállítását követeljük. Mivel az oktatási államtitkárság eddig egyáltalán nem vette figyelembe a javaslatainkat, úgy döntöttünk, magasabb szervhez, az Országgyűlés elnökéhez fordulunk" - olvasható a 2600 pedagógus, szülő és szimpatizáns által aláírt petícióban.

"A petícióhoz 77 iskola csatlakozott, továbbá rengetegen jelezték, hogy támogatják a kezdeményezést" - mondta el az akció egyik szervezője, Tolnner József.
A tiltakozók szerint a törvény drasztikus óraszám-növekedést és tömeges elbocsátásokat irányoz elő, a kidolgozást pedig nem előzte meg elégséges szakmai, és érdekvédelmi egyeztetés. "A tervezet a pedagógusokat nem alkotó embernek, hanem végrehajtó közszolgának tekinti. Közszolgálatot akarunk végezni, de nem szolgaként, hanem autonóm értelmiségként" - áll a petícióban. 
A tanárok szerint a tervezet hamisan állítja, hogy növeli a szakmai önállóságot, a centralizáció pedig véleményük szerint lehetetlenné teszi az alkotószellemű helyi pedagógiai műhelyek működését. 
(Forrás: Magyar Hírlap) 
(www.edupress.hu)

Módosítás dátuma: 2011. november 04. péntek, 23:15  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés