FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Indul a X. Országos Középiskolai Kutatás

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Újraindul decemberben a FISZ és az EDUTUS közös szervezésében a többéves hagyományokra visszatekintő Országos Középiskolai Kutatás, amely többek között közéleti és oktatási kérdésekre keresi a választ a 9-12. évfolyamos középiskolás diákok és tanáraik körében - közölte dr. Prekker Judit, az Edutus Nonprofit Közhasznú Zrt. vezérigazgatója.

Hogyan hat a gazdasági válság a diákok pályaválasztására, hitelfelvételi kedvére és fizetési elvárásaira? Milyen feltételeket vállalna egy diák azért, hogy később külföldre mehessen dolgozni?
Milyen könyveket olvasnak a pedagógusok, mit néznek a moziban, és hogyan befolyásolják diákjaik továbbtanulását? Kik a példaképek a kortárs közéletből? - hangzik az ízelítő a kérdéssorokból.
Novemberben postai úton minden magyarországi középiskola megkapta az országos kutatás kérdőíveit, hogy kioszthassa diákjai és tanárai körében. Ezen kívül a www.edutus.hu/kutatas oldalon a kérdőív elektronikus formában is kitölthető. A kitöltés határideje december 20.
Az értékes nyeremények mellett a következő év elején minden résztvevő megkapja a kutatás eredményeinek részletes elemzését, és jogosult lesz a továbbtanulást, valamint a pedagógusi munkát segítő ingyenes szolgáltatásokra.
Az érdeklődés és a részvételi arány folyamatosan növekszik, a legutóbbi kutatás alkalmával 34.004 kérdőívet töltöttek ki, jelezvén, hogy maguk a diákok és a középiskolák is felismerték a kutatás fontosságát, hiszen róluk szól. A cél az, hogy 2011-ben a kutatás kitöltőinek száma átlépje a 40 ezer főt és mindezzel közelebb kerüljünk egy pontosabb, tisztább képhez a mai magyar középfokú oktatás helyzetéről, a diákok gondolkodásáról a jövő oktatása érdekében.
(www.edupress.hu)

Módosítás dátuma: 2011. december 07. szerda, 20:22  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés