FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Négy magyar egyetem a világ legjobbjai között

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

Négy magyar egyetem is ott van a világ legjobbjai között a Quacquarelli Symonds (QS) legfrissebb világrangsorán: az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE), a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE), a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) és a Debreceni Egyetem (DE) - írja az www.eduline.hu.

Az eduline.hu cikke eduline.hu cikke szerint az SZTE az 501-550., a BCE és az ELTE az 551-600. helyet, a DE pedig a 601-700. helyet szerezte meg. A szegedi egyetem és a Corvinus ezzel az eredménnyel javított az eddigi helyzetén, míg az ELTE számára visszalépés az elért hely.
A Quacquarelli Symonds júliusban is kiadott egy tematikus rangsort, melynek alapján a Közép-európai Egyetem (CEU) került a legjobbak közé a filozófia, szociológia, politikatudomány és nemzetközi tanulmányok képzésekkel.
A lista élén minden évben amerikai és brit egyetemek állnak, az első helyen most először a Massachusetts Institute of Technology (MIT) áll.
A QS Quacquarelli Symonds cég 2004 óta készíti el évente a felsőoktatási intézmények világrangsorát, amelyet egyebek mellett az oktatók és a hallgatók aránya, az intézményhez köthető tudományos munkák idézési gyakorisága, valamint a külföldi hallgatók és oktatók száma alapján állítanak össze.
(Forrás: eduline.hu)
(www.edupress.hu)

Módosítás dátuma: 2012. szeptember 11. kedd, 21:10  

Kapcsolódó anyagok

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés