FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Több mint egymilliárdból újul meg az SZTE Bolyai-épülete

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

Felújítják a Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kara (SZTE TTIK) központját, a Bolyai-épületet. Az 1,28 milliárd forintos uniós támogatással megvalósuló beruházás a tervek szerint nyolc hónap alatt készül el.

Szabó Gábor rektor a fejlesztéssel kapcsolatos keddi tájékoztatón elmondta: az 1886-ban emelt, ma már műemlék épület állapota méltatlan volt az annak falai közt folyó tudományos munkához.
Az 1,28 milliárd forintból megújuló Bolyai-épületbe az akadémikus reményei szerint nemcsak az eddig ott működő dékáni hivatal, valamint a matematika, kémia, fizika és informatika tanszékek munkatársai és hallgatói térhetnek vissza a rekonstrukció után, hanem a kar által tervezett idegen nyelvű képzésekre érkező külföldi diákok közül is sokan tanulnak majd itt.
Peresztegi Imre, a kivitelező ZÁÉV Zrt. vezérigazgatója közölte, a beruházás során a több mint 7 ezer négyzetméter alapterületű épületet a pincétől a padlásig felújítják. Új épületgépészeti és elektromos hálózat készül, kicserélik a tetőszerkezetet, a homlokzati nyílászárókat, a tantermek szellőzését hővisszanyerő rendszer biztosítja majd, s ahol lehet, energiatakarékos LED-világítást alkalmaznak.
Az épületrekonstrukció az SZTE által elnyert 2,2 milliárd forintos uniós pályázat részeként valósul meg, annak költségeiből mintegy 400 millió forintot fedez saját forrásaiból a felsőoktatási intézmény. Az egyetem a projekt részeként 800 millió forintból az orvos- és fogorvos-tudományi, gyógyszerészeti és biológiai képzés infrastruktúrájának javítása érdekében vásárol kutatási és oktatási eszközöket.
(Forrás: MTI)
(www.edupress.hu)

Módosítás dátuma: 2013. április 02. kedd, 20:54  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés