FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

További egy százalékkal csökken a Diákhitel1 kamata

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

A hazai hallgatói hitelezés történetének eddigi legalacsonyabb szintjére csökken mind a Diákhitel1, mind a Diákhitel2 kamata. A szabad felhasználású Diákhitel1 kamatát 6,50 százalékon, a kötött felhasználású Diákhitel2-é 7,75 százalékon állapították meg a 2014. január 1. és június 30. közötti időszakban. A kötött felhasználású hitelforma esetében az állami kamattámogatás folytán az ügyfelekre eső rész továbbra is fix 2 százalék.

100 bázisponttal, azaz egy százalékponttal csökken mindkét Diákhitel-konstrukció kamata: 2014. január 1-től a Diákhitel1 aktuális kamatlábát 6,50 százalékban, a Diákhitel2 kamatát pedig 7,75 százalékban határozta meg a Társaság. A döntés eredményeképpen az eddigi legkedvezőbb feltételekkel vehető igénybe mindkét típusú hitelforma. Ez utóbbi esetében az ügyfelek számára felszámított kamatláb továbbra is fix 2 százalék, az ezen felüli kamatrészt a Magyar Állam állami kamattámogatás formájában állja a hitelfelvevő helyett. A kedvező kamatfeltételek a következetes finanszírozási politikának, valamint a törlesztő ügyfelek fizetési fegyelmének köszönhető.
A Diákhitel felvehető összegei változatlanok: a szabad felhasználású Diákhitel konstrukció esetében havi 15 és 50 ezer forint közötti összeg igényelhető, míg a kizárólag képzési díjra fordítható Diákhitel2 felvehető összegének maximuma az adott képzésre meghirdetett önköltségi díj.
(www.edupress.hu)

Módosítás dátuma: 2013. december 12. csütörtök, 21:56  

Kapcsolódó anyagok

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

260 millióból fejlesztette szolgáltatásait a Kecskeméti Főiskola

Egy kétéves uniós fejlesztés zárult le november 30-án a Kecskeméti Főiskolán. A Modern hallgatói és intézményi szolgáltatás - versenyképes főiskola című projekt 260 millió forintos támogatással valósított meg olyan fejlesztéseket, amelyek elengedhetetlenek egy korszerűen működő, a kihívásokra és új igényekre rugalmasan reagáló felsőoktatási intézmény fejlődéséhez.

Bővebben...