FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Oktatóbázis épült a Norvég Alap támogatásával

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

Lezárult a Norvég Alap támogatásával megvalósított fejlesztés a Budapesti Ifjúsági Vállalkozó Központban (BIVÁK), a fejlesztés keretében bővítették a központ meglévő irodaházát, és 230 négyzetméter új oktatóbázist hoztak létre oktató- és informatikai termekkel, emellett tanácsadó helyiségeket alakítottak ki.

A központot működtető Budapesti Politechnikum Alapítvány két évvel ezelőtt 578 ezer euró (akkori árfolyamon 158 millió forint) támogatást nyert a Norvég Alapban a "Felnőttképzés, szakképzés és vállalkozásfejlesztés-ösztönzés" pályázaton a 2009-2011 közötti időszakra. A program célja a hátrányos helyzetű rétegek felzárkóztatása, foglalkoztatási mutatóik javítása, ezáltal a társadalmi kohézió, befogadás erősítése a Közép-magyarországi régióban és Budapesten.

A program keretében tíz férőhelyes inkubátorházat üzemeltetnek kezdő, illetve fiatal vállalkozások számára, ahol ingyenes irodaszolgáltatást kapnak a regisztrált vállalkozások, a lehetőséggel már mintegy 50 vállalkozás él. A program során kidolgozták és akkreditáltatták a képzések tananyagait. A Budapesti Ifjúsági Vállalkozó Központ az infrastruktúra-beruházás mellett a munkaerőpiacon keresett sportedzői képzéseket tartott, ezeken 11-en szereztek képesítést. Emellett a központban 120-an végezték el az ECDL informatikai tanfolyamot, és mintegy 250-en jártak vállalkozásindítást elősegítő, adózási és cégalapítási információkat adó tréningekre.

 

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés