FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Díjeső az SZTE-n: több mint kétszáz nyertest hirdetnek

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

A Szegedi Tudományegyetem (SZTE) több mint 200 hallgatója részesül elismerésben május 27-én 11 órakor a Rektori Hivatal Dísztermében, a Szegedi Tehetséggondozó Tanács által meghirdetett 2015-ös ösztöndíjak díjátadó ünnepségén. Idén 1202-en pályáztak 218 elismerésre, köztük az esélyegyenlőségi és a vállalati ösztöndíjakra is.

Évről évre növekszik a Szegedi Tehetséggondozó Tanács által meghirdetett ösztöndíjakra jelentkezők száma, így idén már 1202 jelentkező között osztják ki a több mint 200 elismerést – köztük az esélyegyenlőségi és a vállalati ösztöndíjakat is átadják május 27-én az SZTE Rektori Hivatal Dísztermében.

A Szegedi Tehetséggondozó Tanács – melynek elnöke Badó Attila jogászprofesszor, tagja többek között Balogh Elemér, volt alkotmánybíró, Várkonyi Andrea műsorvezető, riporter, Lékó Péter nemzetközi sakknagymester, Járai Zsigmond, korábbi jegybankelnök, Sófi József, a Sófi Alapítvány alapítója – számos módon törekszik a tehetséges hallgatók támogatására.

E célból többek között a Szegedi Tudományegyetem, Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Pro Talantis Universitatis alapítvány és a hazai vállalkozások által nyújtott anyagi támogatásból több „Talent” ösztöndíjat hozott létre. Az ösztöndíjpályázatokat 2006 óta minden évben kiírják, évről évre gyarapodik a díjak száma. Idén 218 elismerést osztanak ki, és növekszik a támogatások összege is – ebben az esztendőben csaknem 12 millió forinttal támogatják az összesen 218 díjazottat.

Az elismerések között gazdára talál az Év Tehetsége-díj (PhD és BA/MA/osztatlan kategóriában), és arany, ezüst, vagy bronz fokozatot szerezhetnek a legtehetségesebb hallgatók az egyetemi kiválósági listán. A Szegedi Tehetséggondozó Tanács már több mint húsz vállalat támogatására számíthat. A díjkiosztón a sikeresen pályázó hallgatók most is számos díjat vehetnek át a Bánffi&Bánffi, a Givaudan,az ESAudio, a Home&People, a Sole-Mizo, a Pick Szeged, a Szegedi Vízmű, a TE-DI Trade,a Transcommers, valamint a szegedi Vitamin szalon jóvoltából. Az SZTE Esélyegyenlőségi ösztöndíjat a hátrányos helyzetű, tehetséges hallgatók vehetik át. Egyetemi sajtóért kitüntetés jár idén is a tanács által kiválasztott újságírónak, és az egyetemi tehetséggondozásért ketten átvehetik a Pro Talentis díjat. Az elismeréseket többek között Várkonyi Andrea, Balogh Elemér és Járai Zsigmond adja át.

A május 27-ei díjátadón köszöntőt mond Szabó Gábor rektor, a pályázókat zenés műsorral köszönti Pintér Tünde Kornélia.

(www.edupress.hu)

Módosítás dátuma: 2015. május 27. szerda, 21:31  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés