FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Együttműködik az SZTE és a Gál Ferenc Főiskola

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

Közösen szervez kétszakos tanárképzést a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) és a Gál Ferenc Főiskola (GFF), az erről szóló megállapodást július 2-án írták alá a Tisza-parti városban. Mivel a hazai tanárképzés rendszere folyamatosan változik, jelenleg felmenő rendszerben a kétszakos osztatlan tanárképzés váltja a bolognai képzési struktúrát, szükség volt a két intézmény között már a kétezres évek eleje óta folyó együttműködés bővítésére és átalakítására - mondta Kozma Gábor, a GFF rektora.

Szabó Gábor, az SZTE rektora elmondta, a két szegedi felsőoktatási intézmény együttműködése több évtizedre nyúlik vissza. A Gál Ferenc Főiskola társadalmi küldetésének tekinti a felsőoktatás működtetését olyan régiókban, ahol az korántsem magától értetődő. Az SZTE saját szakmai kapacitását fel tudja ajánlani e nemes küldetés teljesítéséhez - hangsúlyozta az akadémikus.

A főiskola fenntartója, a szeged-csanádi katolikus egyházmegye több mint hatvan közoktatási intézményt működtet, ezek akkor lehetnek sikeresek, ha szoros a kapcsolatuk a felsőoktatással - tudatta a professzor.

Kozma Gábor kifejtette, a főiskola már több mint húsz éve partnere az ország egyik vezető felsőoktatási intézményének. Szegedi székhellyel hitéleti és teológusképzést folytat, valamint etikatanárokat oktat, emellett a szarvasi karra óvodapedagógus hallgatók járnak, Mezőtúron pedig a mezőgazdasági képzéseket készítik elő. A főiskola helyzete Magyarországon sajátos és egyedülálló az egyházi felsőoktatásban, mivel saját pedagógiai és pszichológiai tanszékeket működtetett - tette hozzá.

A főiskolára jelentkezőknek és az őket fogadó közoktatási intézményeknek vonzó, hogy a hittanári végzettség mellett közismereti tanárszakot is szerezhet a hallgató – jegyezte meg.

(Forrás: MTI)
(www.edupress.hu)

Módosítás dátuma: 2015. július 02. csütörtök, 20:18  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

A közösségi terek közösségét építi a NAKVI

Több száz, Integrált Közösségi és Szolgáltató Térben (IKSZT) dolgozó szakember és vidékfejlesztő vett részt a harmadik alkalommal megrendezett Országos IKSZT Szakmai Találkozón március 12-én Budapesten.

A 2010-ben nevében és szemléletében is megújuló Vidékfejlesztési Minisztérium azzal a látásmóddal akart szakítani, ami a magyar vidékben csak mezőgazdasági termelési teret, élelmiszer-előállító egységeket látott, mondta köszöntőjében V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár. A vidékre nemcsak gazdasági térként, hanem élettérként és kulturális térként is tekintenek, szögezte le az államtitkár.

Bővebben...