FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Felsőoktatási felvételi: mit kell tudnod jelentkezés előtt?

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

Közeledik a február 15-ei határidő, és neked még mindig kérdések motoszkálnak a fejedben? Félsz, hogy hibásan töltöd ki a felvételi kérelmet, vagy szeretnél még többet tudni a kiválasztott szakokról, de nem tudod, hol érdeklődj? Cikkünkben segítünk.

A szeptemberben induló alap-, mester- és osztatlan mesterképzésekre, valamint felsőoktatási szakképzésekre egyaránt február 15-ig lehet felvételizni. Ez azt jelenti, hogy ha érettségi előtt álló diák vagy, alapképzésre vagy felsőoktatási szakképzésre jelentkezhetsz. Ezt elektronikus úton teheted meg a felvi.hu E-felvételi rendszerében.

Mi történik, ha hibásan töltöd ki a felvételi kérelmet?

 

Az E-felvételi felületen súgók, útmutatók, üzenetek, keresők segítenek a  kitöltésben. A rendszer nagy előnye, hogy a begépelt információk közül automatikusan javítja az általa felismerhető elírásokat, értelmetlenül megadott adatokat. Amennyiben a hiba érdemi – de ellenőrizhető és informatikailag kezelhető –, arról visszajelzést ad, így például a rendszerben nem lehet nem létező jelentkezési helyet megadni. Ha ennek ellenére mégis hiányzik egy fontos adat, ne aggódj, van mód a pótlásra! A jelentkezés hitelesítését követően elkezdik feldolgozni az adataidat. Ha a felvételi kérelmedet hiányosan töltötted ki, az adatlapodon megadott e-mail címre felszólítást kapsz arról, hogy mit kell pótolnod. A hiányzó információkat az értesítést követő nyolc napon belül kell elküldened.

 

 

Honnan szerezhetek a szakokról, az intézményekről információt?

Az intézmények nyílt napokat tartanak, ezeken személyes tapasztalatot szerezhetsz, és felteheted kérdéseidet is oktatóknak és hallgatóknak egyaránt. Ha ezekről lemaradnál, informálódhatsz az intézmények hallgatói fórumain, Facebook-oldalain is. Érdemes megnézned a kiszemelt egyetem, főiskola weboldalát is, böngészve a korábbi hírek, események, rendezvények között. Nem mindig az a legjobb választás, amely mellett a legnagyobb tömeg teszi le a voksát. Dönts a saját, egyéni szempontjaid szerint!

Ha egyedi kérdésem van, hol kaphatok rá választ?

 

A felvételivel kapcsolatos hivatalos információkról és a meghirdetett képzésekről a felvi.hu oldalán közzétett Felsőoktatási felvételi tájékoztatóban olvashatsz. A felvi.hu ügyfélszolgálata pedig a felvételi eljárás bármely szakaszában segítséget nyújt a jelentkezőknek és a leendő felvételizőknek mind a jelentkezés technikai tudnivalóival, mind a felvételi eljárás szabályaival kapcsolatban. Érdeklődni tudsz telefonon és e-mailben is.

Ha szakválasztásról vagy életpálya-tervezésről szeretnél kérdezni, tanácsot kérni, ezt is megteheted. A Felvinek ingyenes pályaorientációs és életpálya-tervezési tanácsadó szolgáltatása van. A Felvi által megbízott pszichológus segítséget nyújt a szak- és az intézményválasztásban is. Írhatsz e-mailt: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. , itt a valós személyes adatok megadása nem kötelező, de személyes találkozásra is kérhetsz időpontot (www.felvi.hu/felveteli/felveteli_segitseg/palyatanacsadas). Emellett az oldalon találsz pályaorientációs önismereti teszteket is (www.felvi.hu/felveteli/teszt). Oktatási témában böngészhetsz oldalunkon is (www.edupress.hu), de írhatsz nekünk olvasói levelet is: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. .

Ha további kérdésed van, mindenképp látogass el a 16. EDUCATIO Kiállításra január 21. és 23. között.

EDUCATIO Kiállítás 2016

Időpont: 2016. január 21–23.

Helyszín: SYMA Rendezvény és Kongresszusi Központ, 1146 Budapest, Dózsa György út 1.

Információ: www.educatiokiallitas.hu

Facebook-esemény: https://www.facebook.com/events/759380727500709/

(Fotó: adamr at FreeDigitalPhotos.net)

 

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

Ifjúság, ifjúságpolitika – új kihívások címmel nemzetközi konferencia

Immár negyedik alkalommal, ezúttal Ifjúság, ifjúságpolitika – új kihívások címmel nemzetközi konferenciát rendeztek a SZTE Tanulmányi és Információs Központ nagyelőadójában.

Jancsák Csaba szervezőtől megtudtuk, a konferencia tárgya a nemzetközi folyamatok ifjúságszociológiai értelmezése és az európai, illetve a magyar fiatalok világára történt hatásainak mélyebb megértése, továbbá az ifjúságügy és ifjúságpolitika európai kihívásainak, szakmai dilemmáinak és az azokra született koncepcionális megoldásoknak megtárgyalása, megvitatása.

Bővebben...