FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Felvételi: ha februárban kezdesz, már láthatod a ponthatárokat

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

Döntöttek a felsőoktatási intézmények a 2016 februárjában induló felsőoktatási képzések ponthatárairól, amelyek már böngészhetők a www.felvi.hu oldalon. A keresztféléves képzésekre közel öt és fél ezren jelentkeztek, közülük mintegy 4388 jelentkező felelt meg a feltételeknek, és kezdheti meg tanulmányait februárban.

Nyilvánosak és a www.felvi.hu oldalon már böngészhetők a 2016. februárban induló képzések ponthatárai. A felvételizők az E-felvételi felületén is megtekinthetik az általuk megjelölt szakok ponthatárait és az elért pontszámaikat, valamint azok, akik megadták a mobiltelefonszámukat, SMS-ben is értesítést kapnak eredményükről.

Az Oktatási Hivatal a ponthatárok megállapítását követően minden jelentkező esetében besorolási döntést hoz, amelyből kiderül, hogy a felvételiző a jelentkezéskor megjelölt és rangsorolt képzései közül mely képzés esetében érte el a bejutáshoz szükséges ponthatárt. Függetlenül attól, hogy hány képzést jelölt meg, a jelentkező csak egy helyre nyerhet felvételt: arra a képzésre, ahol az általa felállított sorrend alapján először éri el a megállapított ponthatárt. A besorolási határozat tartalmazza a jogorvoslat lehetőségét és határidejét is.

A besorolási határozat a jelentkező megszemélyesített oldalán, a www.felvi.hu E-felvételi szolgáltatásában tekinthető meg, illetve tölthető majd le. A besorolási döntés E-felvételiben történő közzétételéről legkésőbb 2016. január 25-ig elektronikus levélben értesítik a jelentkezőket.

A keresztféléves felvételi eljárás során alapképzésre 353 fő, felsőoktatási szakképzésre 115 fő, mesterképzésre pedig 3920 fő jutott be. (Az eljárásban javarészt mesterképzéseket hirdettek meg az intézmények.)

A legtöbb hallgatót a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) vette fel (936 fő), ezt a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE, 563 fő), a Szent István Egyetem (SZIE, 404 fő), a Debreceni Egyetem (DE, 360 fő) és a győri Széchenyi István Egyetem (SZE, 274 fő) követi.

A 2016. évi keresztféléves felvételi eljárásban legnépszerűbbnek a gazdaságtudományi és a mérnök képzések bizonyultak. Ezekre a mesterképzésekre vették fel a legtöbb jelentkezőt.

 

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés