FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Figyelembe vették a pedagógusok kéréseit

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

A kormány figyelembe vette a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) szempontjait a köznevelési törvény éppen zajló módosítása során – jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az M1 aktuális csatorna június 8-ai, reggeli műsorában.

Rétvári Bence azt mondta, hogy bár meghívták, a PSZ nem vett részt a köznevelési kerekasztal ülésein. Ennek ellenére külön egyeztettek velük, és amikor a szakszervezet huszonöt pontja közül húszban már tartalmi kompromisszumot kötöttek, a PSZ felállt a tárgyalóasztaltól és sztrájkot hirdetett. A kormány azonban a diákok érdekében teljesítette a szakszervezet követeléseinek jó részét – hangsúlyozta.


A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) átszervezéséről az államtitkár azt mondta, hogy az ötvenhét kisebb intézményfenntartó létrehozásával a döntéshozatal közelebb kerül az iskolákhoz, és az igazgatóknak is szélesebbé válik a jogkörük. Mivel „kiiktatódnak szintek”, gyorsabb lesz az ügyintézés, az intézményeknek ugyanis nem Budapesthez kell majd fordulniuk probléma esetén, hanem a helyi centrumhoz.

Rétvári Bence a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában június 7-én arról is beszélt, hogy a köznevelési törvény módosításával, a Klik átszervezésével jobb körülményeket biztosítanak a pedagógusoknak. Megteremtik a külső feltételeit annak, hogy modern, versenyképes tudást adhassanak át a tanárok a diákoknak, ami az egész rendszer lényege – fűzte hozzá.

(Forrás: MTI)

(Fotó: FreeDigitalPhotos.net)

Módosítás dátuma: 2016. június 13. hétfő, 20:10  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

Választási regisztráció Őskori módon, vagy korunkbeli info-tech eszközökkel?
Amennyiben a kormánytöbbség úgy dönt, hogy bevezeti a választás előtti regisztrációt, azt csak modern módon tegye. Pettkó András, a Magyar Demokrata Fórum volt országgyűlési képviselője azt indítványozza a parlament mai tagjainak, a javaslat előkészítőinek, beterjesztőinek, hogy az ügyfélkapuval rendelkező közel kétmillió választó polgár ennek a modern technikának a segítségével is gyakorolhassa állampolgári jogát a regisztrálásra.
Bővebben...