FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Témahetek a köznevelésben

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

A témahetek általános célja a XXI. század köznevelési elvárásainak megfelelő szemléletformálás, a mindennapokban használható gyakorlati ismeretek játékos, élményszerű átadása, illetve a tanárok ösztönzése új pedagógiai módszerek kipróbálására.

A témaheteket az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) a tanév rendjéről szóló rendeletben az alábbi időpontok szerint hirdette meg:

- pénzügyi tudatosság és gazdálkodás hete 2017. március 6. és 2017. március 10. között,
- digitális témahét 2017. április 3. és 2017. április 7. között,
- fenntarthatóság-környezettudatosság témahete 2017. április 24. és 2017. április 28. között.

Minden nevelési-oktatási intézmény a munkatervében meghatározott módon részt vehet a témahetekhez kapcsolódó programokon, illetve megszervezheti a tantervben előírt, az adott témával összefüggő tanítási órákat, foglalkozásokat.

A nevelési-oktatási intézmények – amennyiben erre igényük van – a programok megtartásához önkéntesek (pl. pénzügyi, illetve infokommunikációs szakemberek) közreműködését is kérhetik, nyitottabbá téve ezzel az iskolák világát.

További információ:

www.penz7.hu
www.digitalistemahet.hu
www.fenntarthatosagi.temahet.hu

A témahetek általános célja a XXI. század köznevelési elvárásainak megfelelő szemléletformálás, a mindennapokban használható gyakorlati ismeretek…
ofi.hu
 

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

Veszprémben nyílt meg az első Kontaktpont

Csütörtökön délelőtt átadták Veszprémben az Új Nemzedék Plusz első ifjúságsegítéssel foglalkozó Kontaktpont irodáját.

Dr. Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes a veszprémi iroda ünnepélyes megnyitóján elmondta, hogy a lassan egy éve, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium által előterjesztett és a kormány által elfogadott Új Nemzedék Plusz ifjúságpolitikai program egyik fő feladata, hogy egy találkozási pontot hozzon létre a fiatalok és a döntéshozók között. Ez is segíti a fiatalokat jövőképük megfogalmazásában és a munkaerőpiacra való zökkenőmentes belépésükben.

Bővebben...