FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Iskolaválasztási ALTERNATÍVa előadássorozat Zalaegerszegen

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

Szeretnéd, ha gyermeked szorongás és túlterheltség nélkül töltené iskolás éveit, mégis alapos tudást szerezne, és kibontakoztatná képességeit intellektuálisan, zenében, rajzban, mozgásban egyaránt? A Waldorf iskolában ez így van. És a következő szeptemberben Zalaegerszegen is elindul az első osztály. Gyere és tudj meg róla többet következő előadásunkon 2017. november 9-én 17 órakor az Apáczai ÁMK-ban. Előadó: Pán Mariann Waldorf szülő és tanár

A Napravár Waldorf Óvodát fenntartó Zalai Waldorf Egyesület 2017 szeptemberében elindítja a zalaegerszegi Tűzmadár Waldorf Iskola elsős osztályát, és ehhez kapcsolódóan meghirdeti őszi előadássorozatát.

1. előadás: 2016. október 12. 17:00 Miért jó a gyermekeknek Waldorf-iskolába járni?

A Waldorf-pedagógia gyermek-képe, és fő jellemzői. Tantárgyak, módszerek a Waldorf iskolában.

Előadó: Kányai Mirella, a szombathelyi Perintparti Waldorf Iskola osztálytanítója 

2. előadás: 2016. november 9. 17:00 Hogyan működik a Waldorf-iskola?

Napirend. A tanári közösség. Szülők szerepe a Waldorf iskolában

Előadó: Pán Mariann, a szombathelyi Perintparty Waldorf Iskola egyik alapítója, kertművelés tanár

3. előadás: 2016. december 7. 17:00 Kerek esztendő

Ritmusok, ünnepek, szellemiség a Waldorf iskolában

Előadó: Szentkúti Márta, volt osztálytanító, jelenleg az általa kidolgozott meseterápiás kurzusokat tart, és mesekönyveket ír  

Az előadások helyszíne: Apáczai csere János ÁMK (Zalaegerszeg, Apáczai Csere János tér 5.)

Mert szeretnénk, ha gyermekeink egy érzelmi biztonságot nyújtó közegben tanulhatnának és bontakoztathatnák ki a bennük rejlő képességeket, tehetséget. 

Szeretnénk, ha harmóniában fejlődne kéz- és mozgásbeli ügyességük (testük), közösségi érzékenységük és érzelemviláguk (lelkük), logikájuk és intellektusuk (szellemük), és ezáltal valamennyi bennük rejlő képességet kibontakoztathatnák. És nem csak intellektuálisan gazdagodnának különféle definíciókkal, lexikális tudással, melynek legnagyobb részét 20 éves korukra elfelejtik és soha nem is fogják használni.  

Szeretnénk, ha gyermekeink olyan iskolába járhatnának, ahol a tananyag felépítése, a tanórák rendje alkalmazkodik az ő aktuális életkori sajátosságaikhoz, testi, lelki és szellemi egészségük megőrzéséhez. Ahol nem nekik kell idomulniuk döntéshozók, tananyagírók által felállított, sokszor gyermekidegen keretekhez.

Szeretnénk, ha gyermeikeink szívesen járnánk iskolába, mert ott érdekes dolgok történnek, mert ott átélhetik és megtapasztalhatják a megtanulnivalókat, és így élményszerűen, szinte észrevétlenül ivódik beléjük a tudás. 

Szeretnénk, ha gyermekeink az iskolában elfogadással és szeretetteljes morális neveléssel találkoznának, és nem a fekete pontoktól, rossz jegyektől, intőktől félve, szorongva töltenék iskolás éveiket.

Szeretnénk, ha gyermekeinknek lenne idejük gyermeknek is maradni kisiskolás éveikben és siettetés nélkül, természetes fejlődési ütemükben érhetnének serdülővé, majd kreatív, önmagát ismerő, önmagáért kiállni képes felnőtté. 

Mi hiszünk abban, hogy ez az út vezet ahhoz, hogy gyermekeink sikeresek legyenek az életben, képesek legyenek megtalálni a hivatásukat, jól végezni a munkájukat, és egész életükben képesek legyenek alkalmazkodni a folyton változó világ új kihívásaihoz.

Várjuk az érdeklődőket, és az iskolaalapításban tevékenyen részt venni kívánó családokat egyaránt!  

Zalai Waldorf Egyesület

8900 Zalaegerszeg, Arany János utca 15.

www.zalaiwaldorf.hu

Forrás: http://www.zalaiwaldorf.hu/hirek/iskolavalasztasi-alternativa-eloadassorozat

Módosítás dátuma: 2016. november 03. csütörtök, 18:30  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés