FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Középiskolai felvételik: péntekig jelentkezhetnek az általános iskolások a központi írásbeli vizsgákra

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
December 9-ig kell kell leadni a jelentkezésüket azoknak az általános iskolai tanulóknak, akik középiskolai felvételihez központi írásbeli vizsgát szeretnének tenni. A kérelmet azon középiskolába kell benyújtani, ahol a vizsgát meg fogják írni.

A középiskolák egy része egyáltalán nem tart felvételi vizsgát. Ezek az intézmények az általános iskolai tanulmányi eredmények alapján rangsorolják, illetve veszik fel a tanulókat.
   
A felvételihez központi írásbeli vizsgát csak a gimnáziumok és a szakgimnáziumok írhatnak elő. Közülük 409 középiskola (azaz a középiskolák 61 százaléka) írta elő egy vagy több feladatellátási helyén, hogy a hozzájuk jelentkező tanulók vegyenek részt a központi írásbeliken. Ha egy tanuló úgy tervezi, hogy februárban ezek valamelyikébe is beadja felvételi jelentkezését, mindenképp részt kell vennie az írásbeli vizsgákon.

Az Oktatási Hivatal honlapján a Köznevelés/Középfokú felvételi eljárás/Aktuális beiskolázási időszak (2016/2017. tanév) menüpontban a központi felvételi vizsgákkal és a középfokú felvételi eljárás menetével kapcsolatos minden információ megtalálható. Itt megtalálhatók a központi írásbeli felvételi vizsgát szervező intézmények listái, és letölthetők a vizsgákra való jelentkezési lapok is.   

A központi írásbelit szervező iskola minden hozzá forduló tanuló jelentkezését köteles fogadni. Egy tanuló csak egy középiskolába jelentkezhet vizsgára.
   
A magyar nyelvből és matematikából készített központi írásbeli vizsgatesztek elsősorban nem tantárgyi, lexikális tudást mérnek, hanem azokat a képességeket és készségeket, amelyek a középiskolában való eredményes továbbtanuláshoz szükségesek. Az Oktatási Hivatal honlapján megtalálható korábbi feladatsorok segíthetik a felkészülést.

Módosítás dátuma: 2016. december 07. szerda, 12:09  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

Projekttervezési tanfolyam ifjúságsegítőknek a Gyermek- és Ifjúsági Alapprogram támogatásával
Ez a tanfolyam azon ifjúságügyben érdekelteknek (ifjúságsegítő, civil önkéntes, ifjúságkutató, ifjúsági szakértő) szól, akik nem gyakorlott pályázatírók, de most saját maguk akarnak megtervezni egy projektet, megírni és beadni egy pályázatot. Aki tud interneten keresztül levelezni és weboldalakat böngészni, annak a tanfolyamon való részvétel nem jelent problémát, sőt a tanfolyam során elektronikus kapcsolatot tarthat a tanfolyam tanárával.
Bővebben...