FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Növelnék az óraszámot - Tananyag lehet a KRESZ

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

"A KRESZ oktatása abszolút rendszerszerűen jelenik majd meg az új Nemzeti alaptantervben (NAT), de nem különóraként, hanem az életvitel tantárgy keretei közt" – közölte a Magyar Hírlappal az oktatási államtitkárság.


A lap az után érdeklődött a tervezett tantervi változtatásokról, hogy Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár egy szakmai konferencián kijelentette: a NAT-tal kapcsolatos társadalmi elvárások többsége megvalósíthatatlan.
Akkor úgy fogalmazott, képtelenség heti rendszerességgel oktatni olyan speciális tárgyakat, mint például a közlekedési ismeretek vagy a környezetvédelem. A KRESZ-oktatás bevezetése kapcsán az államtitkárság arról is beszámolt, hogy bár a tananyag pontos tartalmát a Belügyminisztériummal együtt alakítják ki, annyit már most lehet tudni, hogy az iskolai keretek között szerzett ismeretanyag alkalmas lesz a hivatalos KRESZ-vizsga előkészítésére is.
A készülő alaptantervben az életvitel mellett szó lehet még etika és pénzügyi ismeretek tárgyak bevezetéséről is. Emellett az alsó tagozatos osztályokban, a mindennapi testneveléshez hasonlóan, valószínűleg művészeti óra is lesz, így kettővel-hárommal növekedhet a gyerekek heti óraszáma, írja a Magyar Hírlap.

 

Módosítás dátuma: 2011. július 09. szombat, 10:10  

Kapcsolódó anyagok

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés