FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

112 álláshely szűnik meg a pécsi iskolákban

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

A pécsi közgyűlés utolsó ülésén döntött a pécsi közoktatási intézményeket érintő leépítésekről. Ennek summája 112,02 álláshely, amelyből 83,49 pedagógus, 28,53 egyéb dolgozó. Az óraszámok alapján kalkulált értékeket kerekítik. Nagy Erzsébet, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének pécsi ügyvivője szerint így is igen magasak, különösen annak fényében, hogy a leépítésen felül megszűnt számos nyugdíjas pedagógus és nem pedagógus közalkalmazotti jogviszonya is - írja a pecsistop.hu.

A pécsi közgyűlés utolsó ülésén döntött a pécsi közoktatási intézményeket érintő leépítésekről. Ennek summája 112,02 álláshely, amelyből 83,49 pedagógus, 28,53 egyéb dolgozó. Az óraszámok alapján kalkulált értékeket kerekítik. Nagy Erzsébet, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének pécsi ügyvivője szerint így is igen magasak, különösen annak fényében, hogy a leépítésen felül megszűnt számos nyugdíjas pedagógus és nem pedagógus közalkalmazotti jogviszonya is - írja a pecsistop.hu

A szakszervezeti vezető elmondta: a nyugdíjasok többen vannak, mint a tervezett leépítendő létszám, és vannak, akik olyan munkaköröket töltenek be, amelyek véleménye szerint nem maradhatnak üresek.
Nagy Erzsébet elmondta: a PDSZ jogsegélyszolgálata sok esetben hatékony segítséget tud adni azoknak a kollégáknak, akiknek a jogviszonyát a munkáltató létszámcsökkentés címén megszünteti. A részletes tanácsadás, az ingyenes bíróság előtti jogi képviselet ugyanakkor a tagdíjfizető tagokat illeti meg.
(Forrás: pecsistop.hu)
(www.edupress.hu)


Módosítás dátuma: 2011. július 13. szerda, 17:33  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés