FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Fókuszban az oktatás Tusványoson

Olvasóink értékelése: / 1
ElégtelenKitűnő 
A közoktatás-fejlesztéssel foglalkozó Commitment Zrt. tusványosi sátra kézen fekvő oktatási, nevelési, illetve ehhez különböző mértékben kapcsolódó problémákkal foglalkozik.

 


A sátor első tusványosi előadását megnyitó vezérigazgató elmondta: a helyszínnel egyfajta kárpát-medencei tudásszintézist is megvalósítanának; a cég által felhasznált magyarországi tapasztalatokat szeretnék közvetíteni a határon túli szakemberek és érintettek felé is.


A beszélgetések kvázi-állandó moderátora Alföldi Zoltán, a Magyar Televízió Híradójának műsorvezetője. A sátor előadásain többször esik szó az iskolaválasztás dilemmáiról, a hátrányos helyzetű gyermekek támogatásáról és a tehetséggondozásról is. Több beszélgetésen vett részt Környei László oktatási szakember, aki jelenleg a Commitment Zrt. szakmai vezetője, ám korábban Pokorni Zoltán helyettes államtitkáraként is dolgozott.
A sátor céljairól megkérdeztük Alföldi Zoltánt is, aki szerint a sátor három nap alatt olyan fórumoknak ad helyet, melyek a magyar oktatási rendszer legfontosabb problémáival foglalkoznak. Ennek különös aktualitását a jelenleg zajló rendszerszerű átalakítások adják meg – teszi hozzá. A Commitment sátra ehhez biztosítana egyfajta támpontot a sokszínű szakmai és közönségorientált vitákkal és beszélgetésekkel.


Nemcsak szakemberek és politikusok vesznek részt a beszélgetéseken, hiszen például – ahogy arról pénteken írtunk is – megrendeztek egy médiás kerekasztalt, ahol neves újságírók és tévések, illetve média eszközeivel tudatosan élő Böjte Csaba atya is részt vett. Az efféle beszélgetéseken szinte tömve szokott lenni a viszonylag kisméretű helyszín, míg szakmai diskurzusok esetén ez nem feltétlenül jellemző. Nem is lehet ez meglepő, ilyenkor általában a témát átlagosan jobban ismerő érdeklődők - talán sokszor szakemberek - jelennek meg.


Az oktatás kérdéskörét egyébként az univerzális problémákon kívül fókuszáltabban is megpróbálják körülírni az alap-, közép-, valamint felsőfokú képzések terén tapasztalható magyarországi és erdélyi jelenségeket is. Időről-időre esik a szakképzések problémáiról, az oktatási rendszer gazdaságba való beágyazottságáról és a munkavállalók elvándorlásáról is. Szakmai sátor, szakemberekkel, politikusokkal. Ehhez néhány népszerűbb rendezvény társul.
Zulik Ákos

Módosítás dátuma: 2011. július 23. szombat, 08:16  

Kapcsolódó anyagok

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

Az EFOTT-on mutatkozik be a kormány fiatalokat segítő új programja

Az EFOTT nulladik napján mutatja be az Új Nemzedék Plusz elnevezésű, kétéves ifjúságpolitikai projektet a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium. A program elsődleges célkitűzése, hogy segítse a fiatalokat jövőképük megfogalmazásában, felkészítse őket a munkaerőpiacra való zökkenőmentes belépésre - fejtette ki Mihalovics Péter, az Új Nemzedék Jövőjéért Program koordinációjáért felelős miniszteri biztos.

Bővebben...