FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Kaposvár lakhatási, Zalaegerszeg tanulmányi támogatást ad

Olvasóink értékelése: / 1
ElégtelenKitűnő 

 

Más városban tanuló egyetemistái, főiskolásai számára írt ki pályázatot a kaposvári önkormányzat kollégiumi férőhely biztosítására, illetve lakhatási támogatásra. Zalaegerszeg önkormányzata pedig két féléven keresztül átvállalja a költségtérítés díját azoktól a hallgatóktól, akik a helyi műszaki felsőoktatásba sikerrel jelentkeznek a pótfelvételi eljárás keretében - adta hírül az MTI.

Kaposvár önkormányzata 40 millió forintot különített el a következő tanévre különböző ösztöndíjakra, például a más városban tanuló egyetemisták, főiskolások kollégiumi, illetve albérleti díját kívánják finanszírozni az összegből. A pályázatra állandó kaposvári lakóhellyel rendelkező fiatalok jelentkezhetnek, akik nappali tagozaton tanulnak egy felsőoktatási intézményben, és családjukban az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíjminimum kétszeresét, ami jelenleg 57 ezer forint. Az önkormányzat például 50 kollégiumi helyet biztosít Pécsett, albérletre pedig 104 főnek tud támogatást adni.

Pótfelvételizők tandíját vállalja át Zalaegerszeg
Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg alpolgármestere elmondta, az önkormányzat úgy döntött, hogy támogatni kívánja a zalaegerszegi műszaki felsőoktatás hallgatói utánpótlásának biztosítását, ezért átvállalja a pótfelvételi eljárás keretében bejutó valamennyi hallgató költségtérítési díját - két félévig. Ez 180 ezer forintot jelent hallgatónként. Ahogy az alpolgármester szavaiból kiderült, a város számára kiemelt jelentőségű a helyi műszaki felsőoktatás, vagyis a mechatronikai mérnöki képzés, amely a Nyugat-magyarországi Egyetem Gépészeti és Mechatronikai Intézetének keretében működik Zalaegerszegen. A jól képzett mérnökök iránt rendkívül nagy a kereslet a munkaerőpiacon, az eddig végzett hallgatók száz százaléka el tudott helyezkedni a helyben, a megyében vagy a régióban működő vállalatoknál. Az elmúlt tanévvel ellentétben idén nemcsak zalaegerszegiek kaphatják meg a lehetőséget, illetve kilenccel többen juthatnak a támogatáshoz, hiszen húsz tanuló részesülhet az ösztöndíjban.
(Forrás: MTI)
(www.edupress.hu)

 

Kapcsolódó anyagok

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

A gyermekvédelem több figyelmet és forrást érdemel

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium államtitkára szerint a gyermekvédelem a jelenleginél több figyelmet és több forrást érdemelne.
Soltész Miklós csütörtökön, a pestszenterzsébeti Csili Művelődési Központban tartott szakmai konferencián arról beszélt, hogy a kormányzat a gyermekek érdekében akarja „minden lehetséges eszközzel” megerősíteni a családokat és azokat a fiatal párokat, amelyek családalapítás előtt állnak.

Bővebben...