FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Csaknem 1 309 000 diáknak csöngetnek be szeptember elsején

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

Az általános iskolákban 183, a középiskolákban és szakiskolákban pedig 182 tanítási nap lesz a 2011/2012-es tanévben, melyet a tavalyihoz képest körülbelül 22 000-rel kevesebb diák kezd meg, az óvodákon kívül ugyanis a közoktatás minden más színhelyén csökkeni fog a tanulói létszám. Az iskolák szeptember 1-jén, csütörtökön nyílnak meg a tanulók előtt, majd a tanév 2012. június 15-én zárul. Az országban csaknem 1 309 000 diákot érint az iskolakezdés.

A 2011/2012-es tanévben a tavalyi létszámhoz képest általános iskolában körülbelül 11 000, gimnáziumban 5 600, szakközépiskolában 4 600, szakiskolában 850, speciális szakiskolában 180 diákkal lesz kevesebb, így a létszámcsökkenés körülbelül 22 000 főt jelent. A tanulókat 150 700 pedagógus tanítja az idén, amely 2200 fővel kevesebb a tavalyi létszámnál - tájékoztatott az Oktatási Hivatal.
A tanév 183 napból áll majd az alapfokú intézményekbe járóknak, a közép- és szakiskolásoknak pedig 182 tanítási napot kell az iskolában tölteniük. A diákok három szünetet is kapnak majd a kikapcsolódásra, az őszi pihenés november 2-től 5-ig, a téli szünidő december 22-től január 2-ig, a tavaszi szünet pedig április 5-től 9-ig tart.
Az őszi érettségi időszak október 14-től november 25-éig, a tavaszi május 4-től június 29-éig tart.
A középfokú iskolákba jelentkezők számára az intézmények október 31-én hozzák nyilvánosságra a felvételi elvárásaikat, majd november 18-án az Oktatási Hivatal közzéteszi a központi írásbelit szervező középiskolák jegyzékét. A negyedik, hatodik és nyolcadik osztályos diákok december 10-éig jelentkezhetnek a központi írásbeli felvételire. A vizsgát január 20-án illetve 21-én írhatják meg a továbbtanulásra jelentkező tanulók. Az írásbeli felvételi eredményekről február 9-éig értesítik a középfokú oktatási intézményekbe jelentkezőket.
A felvételi jelentkezés határideje február 17-e: eddig a napig kell továbbítani a középfokú iskolák számára a jelentkezési lapokat, és a Felvételi Központnak a tanulói adatlapokat. A középiskolák által az általános felvételi eljárás keretében szervezett esetleges szóbeli vizsgák február 20-a és március 9-e között lesznek - az időpontokat szintén a hivatal teszi közzé. Az általános felvételi eljárásban a végleges eredményeket április 25-éig tudják meg a jelentkezők, a leendő iskolájukba beiratkozni pedig június 27. és 29. között, az iskola által meghatározott időpontban tudnak majd.
(Forrás: Oktatási Hivatal)
(www.edupress.hu)

 

Módosítás dátuma: 2011. augusztus 25. csütörtök, 20:43  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

Az elmúlt két évtized legnagyobb táboroztatási programja zajlik
Az elmúlt négy évben az Erzsébet-programnak köszönhetően két évtized legnagyobb táboroztatási programja valósult meg Magyarországon - jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériuma köznevelésért felelős államtitkára csütörtök délelőtt a zánkai Erzsébet-táborban tartott sajtótájékoztatón.

Czunyiné Bertalan Judit kiemelte, az Erzsébet-program fennállásának négy éve alatt mintegy hatszázezer ember jutott üdülési, pihenési lehetőséghez, akiknek fele gyermek volt.

Bővebben...