FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Csúcsegyetemek készítenének fel a nemzetközi tudományos pályára

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

Vissza kell terelni az elit-egyetemeket a kijelölt pályára - mondta Dux László. A közoktatási államtitkár a köztévében azt is közölte, hogy az új felsőoktatási törvény - amely még az idén az Országgyűlés elé kerül - visszaállítja a célorientált képzést.

Az államtitkár szerint az elmúlt évtizedben lezajlott folyamatok egy homogén masszává tették a felsőoktatást. Magyarázatként elmondta: egyszerre zajlik a gyakorlatorientált, alacsonyabb színvonalat követelő tömegképzés és ugyanott zajlik azok képzése, akik a csúcsteljesítményre, kreatív gondolkodásra alkalmasak - közölte. Hozzátette: mindent a megfelelő célnak, megfelelő színvonalon kell végezni.
Dux László a részletekről kifejtette, hogy az alapképzéseket, vagyis a korábbi főiskolás képzéseket ennek megfelelő körülmények között, ennek megfelelő színvonalon, megfelelő létszám-keretek között kell csinálni, míg a csúcsegyetemek feladata lesz, hogy kisebb létszámban, de a nemzetközi élvonalnak megfelelő tudományos, kreatív pályára készítse fel a fiatalokat - mondta.
Arra a kérdésre, hogy mennyire kidolgozott a felsőoktatási koncepció, Dux László elmondta: a törvényt "szándékuk szerint még a téli szünet előtt elfogadhatják". Hozzátette: a törvény elfogadása után hagynak 3-4 év felkészülési időt a diákoknak, így a felvételi körülmények jelentősen nem változnak. Tehát akinek nincs nyelvvizsgája az az elkövetkezendő években még bejuthat felsőoktatási intézménybe - adta hírül a köztévé.
(Forrás: orientpress.hu)
(www.edupress.hu)

Módosítás dátuma: 2011. augusztus 25. csütörtök, 21:18  

Kapcsolódó anyagok

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés