FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Csúcsegyetemek készítenének fel a nemzetközi tudományos pályára

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

Vissza kell terelni az elit-egyetemeket a kijelölt pályára - mondta Dux László. A közoktatási államtitkár a köztévében azt is közölte, hogy az új felsőoktatási törvény - amely még az idén az Országgyűlés elé kerül - visszaállítja a célorientált képzést.

Az államtitkár szerint az elmúlt évtizedben lezajlott folyamatok egy homogén masszává tették a felsőoktatást. Magyarázatként elmondta: egyszerre zajlik a gyakorlatorientált, alacsonyabb színvonalat követelő tömegképzés és ugyanott zajlik azok képzése, akik a csúcsteljesítményre, kreatív gondolkodásra alkalmasak - közölte. Hozzátette: mindent a megfelelő célnak, megfelelő színvonalon kell végezni.
Dux László a részletekről kifejtette, hogy az alapképzéseket, vagyis a korábbi főiskolás képzéseket ennek megfelelő körülmények között, ennek megfelelő színvonalon, megfelelő létszám-keretek között kell csinálni, míg a csúcsegyetemek feladata lesz, hogy kisebb létszámban, de a nemzetközi élvonalnak megfelelő tudományos, kreatív pályára készítse fel a fiatalokat - mondta.
Arra a kérdésre, hogy mennyire kidolgozott a felsőoktatási koncepció, Dux László elmondta: a törvényt "szándékuk szerint még a téli szünet előtt elfogadhatják". Hozzátette: a törvény elfogadása után hagynak 3-4 év felkészülési időt a diákoknak, így a felvételi körülmények jelentősen nem változnak. Tehát akinek nincs nyelvvizsgája az az elkövetkezendő években még bejuthat felsőoktatási intézménybe - adta hírül a köztévé.
(Forrás: orientpress.hu)
(www.edupress.hu)

Módosítás dátuma: 2011. augusztus 25. csütörtök, 21:18  

Kapcsolódó anyagok

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

ZALAEGERSZEGEN IS MEGNYÍLT AZ ÚJ NEMZEDÉK IRODA
Zalaegerszegen is megnyílt az Új Nemzedék Kontaktpont a Bíró Márton utca 26. szám alatt. Az ünnepélyes átadáson köszöntőt mondott Vigh László országgyűlési képviselő, Gyutai Csaba polgármester, Balaicz Zoltán ifjúsági ügyekért felelős alpolgármester és Siklódi László Levente, az Új Nemzedék Központ ügyvezető igazgatója. Jelen volt továbbá Gecse Péter, az Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság elnöke, ifj. Sándor Dénes György, az Ifjúsági és Sport Albizottság vezetője, Bognár Ákos, a Zalaegerszegi Ifjúsági Kerekasztal elnöke, Velkey Péter humánigazgatási osztályvezető, Fentősné Belléncs Andrea ifjúsági szakreferens és több, a helyi ifjúsági életben dolgozó kollégánk.
Bővebben...