FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Orosházán indul az SZTE első rezidensközpontja

Olvasóink értékelése: / 1
ElégtelenKitűnő 

Aláírták szeptember 1-jén azt a megállapodást, amely szerint a most induló tanévtől az Orosházi Táncsics Mihály Közoktatási Intézmény és Tehetségközpont a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) első rezidensközpontjaként működik tovább - olvasható a webradio.hu-n.

Az ünnepélyes szerződéskötés alkalmából Blahó János, az orosházi intézmény főigazgatója elmondta: azért kötnek együttműködési megállapodást az egyetemmel, hogy összekapcsolják a közoktatást és a felsőoktatást, s így közösen gondoskodjanak a tehetségekről. 
Dancsó József országgyűlési képviselő, Orosháza polgármestere kiemelte: a békési város, de a térség oktatásában is új minőséget kell teremteni annak érdekében, hogy a most jellemző elvándorlást megállítsák, s a korszerű tudással felvértezett diákok segítsék a térség és a megye felzárkózását. A program keretében például vendégtanárok érkeznek Szegedről, sőt a tehetségek számára középiskolai szakkollégiumokat is szerveznek. Szabó Gábor, a SZTE rektora köszöntőjében azt emelte ki, hogy az egyetemnek mindenekelőtt a nemzetközi porondon kell megmérettetnie magát. A rektor hangsúlyozta: az egyetem számára fontos, hogy legyenek gyökerei a megyékben, így Békésben is. Véleménye szerint ugyanis a felsőoktatási intézmény akkor tölti be szerepét, ha a képzése világszínvonalú és mint tudásközpont segíti a régió gazdasági fejlődését is. 
(Forrás: webradio.hu)
(www.edupress.hu)

Módosítás dátuma: 2011. szeptember 06. kedd, 20:26  

Kapcsolódó anyagok

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

A közösségi terek közösségét építi a NAKVI

Több száz, Integrált Közösségi és Szolgáltató Térben (IKSZT) dolgozó szakember és vidékfejlesztő vett részt a harmadik alkalommal megrendezett Országos IKSZT Szakmai Találkozón március 12-én Budapesten.

A 2010-ben nevében és szemléletében is megújuló Vidékfejlesztési Minisztérium azzal a látásmóddal akart szakítani, ami a magyar vidékben csak mezőgazdasági termelési teret, élelmiszer-előállító egységeket látott, mondta köszöntőjében V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár. A vidékre nemcsak gazdasági térként, hanem élettérként és kulturális térként is tekintenek, szögezte le az államtitkár.

Bővebben...