FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Az Orbán-kormány a fiatalok művelődését is pénzkérdésnek tekinti?

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

FarkasGerIsmét bebizonyosodott, hogy a Fidesz számára semmi sem szent: a jövő nemzedékét jelentő fiatalok művelődésén is képes spórolni – közölte Farkas Gergely, a Jobbik országgyűlési képviselője, az Ifjúságpolitikai Kabinet vezetője.

A közelmúltban életbe lépett kormányrendelet alapján megszűnt a fiatal, 26 év alatti diákcsoportok azon lehetősége, hogy ingyenesen látogathassák az állami fenntartású múzeumok tárlatait. Farkas Gergely szerint ez a lépés várhatóan nagyon sok diák - például az osztálykirándulással egybekötött - múzeumlátogatását akadályozza meg a jövőben.

Farkas Gergely beszámolt arról, hogy a kormányrendelet kiadása után a Jobbik várakozó álláspontra helyezkedett: „bíztunk benne, hogy valamilyen kompenzáció születik majd a diákok részére.”

A képviselő, miután erre hiába várt, szeptember 26-án írásbeli kérdést intézett Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszterhez, amelyben az okokról és a kedvezmény visszaadásának lehetőségéről érdeklődött.

Az ellentmondásos, magyarázkodásoktól sem mentes válaszból egyértelművé vált, hogy a kormányt itt is csak a pénzügyi szemlélet vezette, és ennek oltárán nem voltak restek feláldozni a gyerekek művelődési lehetőségét sem, ezzel még egy szöget verve az egyébként is csökkenő látogatottságú múzeumi terület koporsójába - mondta el Farkas Gergely.

A nemzeti radikális politikus hangsúlyozta: „a Jobbik mindig is fontosnak tartotta kulturális értékeink megismertetését, és minden eszközzel szeretnénk hozzájárulni ahhoz, hogy egyre több fiatalhoz jussanak el ezek az értékek.” Farkas Gergely szerint elgondolkodtató, hogy a magát nemzetinek valló Orbán-kormány ezen a területen is spórolni kíván, és nem látja be, hogy az ingyenes belépés megvonásától a közös jövőnk lesz sivárabb, a következő generáció lesz értékekben szegényebb.

barikad.hu

Módosítás dátuma: 2011. október 22. szombat, 10:37  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés