FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Nemzeti Ifjúsági Tanács felállítását kezdeményezi a Fidelitas

Olvasóink értékelése: / 1
ElégtelenKitűnő 

A szervezet erősebb konzultációt tenne lehetővé a kormány és a fiatalok között - állítja a Fidelitas elnöke.

Mihalovics Péter az m1 Ma Reggel című műsorában elmondta: a tanács legfontosabb célja az érdekérvényesítés. Egy olyan önálló érdekképviselet szeretnének létrehozni, amely a 14 és 35 év közötti fiatalok, civilek, valamint hallgatói fórumok közös platformja, ahol lehetőség lenne egységes álláspontok megfogalmazására. 


A Fidelitas országos választmánya ennek nyomán elfogadott egy ötpontos nyilatkozatot, melynek legfontosabb eleme az érdekérvényesítés, de nagy hangsúlyt fektetnek a kommunikációra és konzultációra is, mert - ahogy a Fidelitas elnöke fogalmazott - azoknak a véleményére is kíváncsiak, illetve azokat is szeretnék képviselni, akik távolabb érzik magukat a közpolitikától.

A szervezet további célja, hogy segítse a fiatalokat, milyen irányban gondolkodjanak a továbbtanulást illetően azért, hogy a diploma megszerzése után el is tudjanak helyezkedni.

A tanács felállításához azonban elsődlegesen társadalmi igényre van szükség, Mihalovics Péter szerint ezt szeretnék "felkorbácsolni". A választmány elnöke úgy véli: az érdekérvényesítés mellett a Fidelitas politikai súlyt is képes adni a leendő szervezetnek.

Módosítás dátuma: 2011. november 14. hétfő, 20:07  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés