FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Jobbik: Az Orbán-kormány ifjúságpolitikája a kommunikációban merül ki

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
„Ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna.” Ennek a népi mondásnak az üzenetével jellemezhető leginkább a Fidesz-kormány politikája a tegnap nyilvánossá tett reklámfilmjük kapcsán. Jobban jártak volna, ha szóba sem hozzák ezt a területet, inkább mélyen hallgatnak róla, mert ezáltal csak a saját hiányosságaikat és semmittevésüket tették nyilvánvalóvá – írta Farkas Gergely, a Jobbik országgyűlési képviselője csütörtök délutáni sajtóközleményében.

A politikus a szerint a film épp azt támasztja alá, hogy semmit nem tett a kormány az ifjúság érdekében az elmúlt másfél évben, csak a kommunikációra összpontosítottak. Arról nem is beszélve, hogy az erre a kampányra feleslegesen elköltött pénzt is inkább a fiatalokra kellett volna költeni, és például ebből is itthon lehetett volna tartani néhány rezidenst.

A honatya emlékeztetett a júniusban bemutatott Új Nemzedék Jövőjéért vitairatról Mihalovics Péter miniszteri biztos augusztus 11-én tett nyilatkozatára: „Lezárult az (…) Új Nemzedék Jövőjéért Program társadalmi vitája, ennek alapján októberre elkészül a konkrét javaslatokat tartalmazó csomag”. Október régen eltelt, program vagy bármiféle előrelépés nem történt, azt viszont láthatjuk, hogy a jövő évi költségvetés szerint a fiatalokat leginkább érintő ifjúságpolitika, oktatás és sport területére ismét komoly elvonások várnak. De a mellőzést jól jellemzi az is, hogy a 2009-ben – a Fidesz által is – elfogadott Nemzeti Ifjúsági Stratégiából következő, jövő évre vonatkozó cselekvési programot sem dolgozta ki az Orbán-kormány, így e téren is visszalépés várható jövőre – szögezte le Farkas Gergely.

A képviselő úgy látja, hogy ez a hanyagság és mellőzés párosul a felsőoktatási törvény elhibázott irányvonalával, ami meggátolja a szegényebb fiatalokat a diplomaszerzésben. A kormány pedig – érzékelve a politikája nyomán erősödő külföldre vándorlást – az érdemi lépések helyett inkább a hallgatói szerződésekkel kívánja itthon tartani a fiatalokat.

A Jobbik ezután is kiáll a fiatalok mellett, tudván azt, hogy az ő itthon tartásukhoz szükséges minőségi képzés és megfelelő életkörülmények megteremtése nélkül hazánk jövője kerül veszélybe – zárta sorait Farkas Gergely.


barikad.hu

 

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés