FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Projekttervezési tanfolyam ifjúságsegítőknek a Gyermek- és Ifjúsági Alapprogram támogatásával

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Ez a tanfolyam azon ifjúságügyben érdekelteknek (ifjúságsegítő, civil önkéntes, ifjúságkutató, ifjúsági szakértő) szól, akik nem gyakorlott pályázatírók, de most saját maguk akarnak megtervezni egy projektet, megírni és beadni egy pályázatot. Aki tud interneten keresztül levelezni és weboldalakat böngészni, annak a tanfolyamon való részvétel nem jelent problémát, sőt a tanfolyam során elektronikus kapcsolatot tarthat a tanfolyam tanárával.

Kinek ajánljuk?
Annak ajánljuk, aki nyitott az új ismeretekre, kevés az ideje és kényelmesen, karosszékében ülve szeretné élvezni, hogy házhoz jön a tudás! Ez a tanfolyam azon ifjúságügyben érdekelteknek (ifjúságsegítő, civil önkéntes, ifjúságkutató, ifjúsági szakértő) szól, akik nem gyakorlott pályázatírók, de most saját maguk akarnak megtervezni egy projektet, megírni és beadni egy pályázatot. Az ütemezés, az egymáshoz kapcsolódó résztevékenységek, a részeredmények, a finanszírozás, a mindenkori likviditás, az áttekinthetőség és nem utolsósorban: a kockázatok felmérése és kezelése nem egyszerű feladat. A tanfolyam során lépésről lépésre haladhat végig ezeken.
Aki tud interneten keresztül levelezni és weboldalakat böngészni, annak a tanfolyamon való részvétel nem jelent problémát, sőt a tanfolyam során elektronikus kapcsolatot tarthat a tanfolyam tanárával.

Mit ajánlunk?
Megtanulja, hogy hogyan lehet a projekt tervét, a pályázati dossziét úgy összeállítani, hogy összefüggő, teljes, ellentmondásmentes, jól értékelhető legyen, amelynek alapján nagyobb a nyerés esélye és a későbbiekben könnyebb a megvalósítás. A tanfolyam során Ön az ötlet megfogalmazásától a pályázati űrlapok kitöltéséig aktuális (pályázati/projekt) ötletét fejlesztve lépésről-lépésre, saját ritmusában haladhat végig a kidolgozás folyamatán! Azaz: 
- megfogalmazza a projekttervét, 
- megtalálja a szükséges indikátorokat,
- ezekhez igazodva részletezi a projekt tartalmát,
- ehhez kidolgozza a tevékenységeket,
- létrehozza az ütemezés GANTT-diagramját,
- felméri az erőforrásokat, kidolgozza a kalkulációt,
- megtervezi a munkamegosztásokat, partnerségeket,
vagyis lépésről lépésre eljut a téma leírásától a projektterv elemeinek elkészítéséhez - nem csak „általánosságban", hanem akár a saját projekttervével kapcsolatban.

Hogyan vágjak bele?
Ha Ön beküldi a jelentkezési lapot, azonnal automatikus visszajelzést kap róla. A számlát néhány napon belül postán kapja meg. Befizetéskor ne felejtse el a számla sorszámát beírni az átutalás közlemény-rovatába. Amint a befizetése beérkezik, megkapja az egyéni bejelentkezési jelszavát. A kapott jelszóval jelentkezhet be a tanterembe (tanterem.pafi.hu), ami a képzés színtere. Három hónapig a korábbi tanfolyamok felvételeit is láthatja és tanulmányozhatja a különböző szakmai anyagokat, így a tanulást bármikor elkezdheti, nem kell a kurzusok kezdési időpontjához igazodnia. Az egyes témáknál található házi feladatokat a tanteremben küldheti el és a tanár véleményét, javaslatait is ott olvashatja majd.

Mibe kerül ez nekem?
A képzés díja ifjúságsegítőknek 990 forint (A képzés támogatás nélkül 20 000 forinba kerülne).

Kik a tanárok?
Kovács Edit, közösségfejlesztő 
Halpern Péter, a Budapesti Gazdasági Főiskola projektvezetés-tanára, 
Huszerl József, a Pályázatfigyelő (pafi.hu) főszerkesztője

További információ: Huszerl József Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. ,

Kik szervezik és támogatják a képzést?
A képzés szervezője: Agóra Vidékfejlesztési Alapítvány
A képzés lebonyolítója: Közösségi Kapcsolat Alapítvány (www.kka.hu)
Támogató: Gyermek- és Ifjúsági Alapprogram

Módosítás dátuma: 2012. január 18. szerda, 22:48  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

De van, de van ifjúságpolitika!

Nagyon sok tettvágy buzog a fiatalokban, ami nincs kellőképpen becsatornázva. Viszont van egy kicsi, forrásokkal gyengén ellátott, de jó programokkal előálló ifjúsági intézményi és szolgáltatás rendszer, ami segítené ennek a tettvágynak a kibontakozását. Ezt a rendszert a politika pénznélküliségre hivatkozva folyamatosan leépíti. Pedig akkor nem fognak elnéptelenedni a kistelepülések, ha a kocsmán meg a templomon kívül van olyan közösségi tér, ahol érdemes időt tölteni. A gettósodott lakótelepeken akkor lesz kevesebb kábítószer díler, ha lesz alternatívája a lépcsőházban tengődésnek, plázázásnak. Az ifjúságpolitikának nem a politika nevű szitokszó a lényege, hanem az ifjúság. És azért mert sokan ezt eddig nem így csinálták, még nem kell eltemetni. A szereplőket kell lecserélni.

Bővebben...