FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Sikeresen zárult a Magyar Közigazgatási Ösztöndíj Program

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Ünnepélyes keretek között került sor a 2011. évi Magyar Közigazgatási Ösztöndíj Program gyakorlatzáró rendezvényére és a program elvégzését igazoló dokumentumok átadására az Országházban. Az eseményen Rétvári Bence, a közigazgatási tárca parlamenti államtitkára, Biró Marcell közigazgatási államtitkár és Kiss Norbert, a Nemzeti Közigazgatási Intézet főigazgatója köszöntötte az ösztöndíjasokat.

Rétvári Bence hangsúlyozta, az ösztöndíjasok számára az izgalmas hazai és külföldi tapasztalatok után a kitartásról és elkötelezettségről szól majd a program következő szakasza. Mint mondta, a közigazgatásban elhelyezkedőkkel szemben nagyok az elvárások, tapasztalataik és a tanultak alapján új lendületet kell vinniük a közszolgálatba. Eddig mi kínáltunk, most az következik, hogy mit kívánunk tőletek – fogalmazott. Az államtitkár köszönetét fejezte ki a program megvalósításában részt vevőknek és az Európai Uniónak, amely 670 millió forinttal támogatta a megvalósítást.

fotó: Pelsőczy Csaba

Biró Marcell, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium közigazgatási államtitkára, köszöntőjében az ösztöndíjprogramot a közigazgatás legnagyobb befektetésének nevezte, amely képes tehetséges, elkötelezett fiatalokkal megújítani a rendszert. Felhívta a programban részt vevő fiatalok figyelmét arra, hogy használják a nemzetközi és hazai tapasztalataikat a munkájuk során, merjenek kiállni a jobb gyakorlatok meghonosításáért, és dolgozzanak lelkesen a haza üdvére és a köz szolgálatára a továbbiakban is.

A közigazgatási államtitkár elmondta, a Magyar Közigazgatási Ösztöndíj Program hagyományteremtő szándékú, a 248 ösztöndíjas visszajelzései alapján fogják meghirdetni annak folytatását.

fotó: Pelsőczy Csaba

Kis Norbert, a programot koordináló Nemzeti Közigazgatási Intézet főigazgatója úgy fogalmazott: a részt vevő ösztöndíjasok jó bizonyítékai a közigazgatás megújulási képességének, és reményét fejezte ki, hogy a program továbbra is sikeresen folytatódhat.

A rendezvény zárásaként az ösztöndíjasok átvehették a program elvégzését igazoló oklevelet.

(kormany.hu)

 

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

ZALAEGERSZEGEN IS MEGNYÍLT AZ ÚJ NEMZEDÉK IRODA
Zalaegerszegen is megnyílt az Új Nemzedék Kontaktpont a Bíró Márton utca 26. szám alatt. Az ünnepélyes átadáson köszöntőt mondott Vigh László országgyűlési képviselő, Gyutai Csaba polgármester, Balaicz Zoltán ifjúsági ügyekért felelős alpolgármester és Siklódi László Levente, az Új Nemzedék Központ ügyvezető igazgatója. Jelen volt továbbá Gecse Péter, az Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság elnöke, ifj. Sándor Dénes György, az Ifjúsági és Sport Albizottság vezetője, Bognár Ákos, a Zalaegerszegi Ifjúsági Kerekasztal elnöke, Velkey Péter humánigazgatási osztályvezető, Fentősné Belléncs Andrea ifjúsági szakreferens és több, a helyi ifjúsági életben dolgozó kollégánk.
Bővebben...