FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Virrasztást tart a HÖOK

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Mentsük meg az oktatást a f(AGY)haláltól! mottóval figyelemfelkeltő akciót és virrasztást tart a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) február 8-án a fővárosi Deák téren a magyar oktatás védelmében. A budapesti demonstráció egy országos rendezvénysorozat nyitóállomása.

Nagy Dávid, a szervezet elnöke azt mondta, hogy a felsőoktatási törvény elfogadása után megkezdődött a hozzá kapcsolódó rendeletek megalkotása, melynek „eddigi sajnálatos következményei" a felvételi keretszámok átgondolatlan csökkentése és a diplomások jogait korlátozó hallgatói szerződés bevezetése.

A Deák téren jövő szerdán délután a rendelkezésekkel kapcsolatos állásfoglalást tartalmazó anyagot, valamint – a várható hidegre való tekintettel – meleg teát osztanak a szervezet képviselői az érdeklődőknek, járókelőknek. Utána a hallgatói képviselők a kialakult helyzettel kapcsolatban újra, nyomatékosan ismertetik korábban közzétett álláspontjukat és követeléseiket.

Délután 18 és 23 óra között a felsőoktatás legfontosabb szereplőinek képviselőit látják vendégül a résztvevők, akikkel egy pohár tea mellett beszélgetnek a felsőoktatás jövőjéről és a további lépésekről. Az eseményekről és a beszélgetésekről a szervezők folyamatosan beszámolnak a Facebookon, a Twitteren, valamint a HÖOK honlapján. Ezután egész éjszakán át tartó virrasztásba kezdenek.
hirdetés

A helyszínen elhelyezett véleményládában gyűjtik a jelenlévők véleményeit, kérdéseit, észrevételeit majd azokat másnap továbbítják az oktatásért felelős államtitkárságnak. Az akció célja, hogy felhívja a társadalom figyelmét a kormány oktatás politikájában rejlő veszélyekre és lehetőséget teremtsen az érintettek vélemény-nyilvánítására, mondta Nagy Dávid.

Forrás: MTI
Módosítás dátuma: 2012. február 02. csütörtök, 11:10  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

Ifjúság, ifjúságpolitika – új kihívások címmel nemzetközi konferencia

Immár negyedik alkalommal, ezúttal Ifjúság, ifjúságpolitika – új kihívások címmel nemzetközi konferenciát rendeztek a SZTE Tanulmányi és Információs Központ nagyelőadójában.

Jancsák Csaba szervezőtől megtudtuk, a konferencia tárgya a nemzetközi folyamatok ifjúságszociológiai értelmezése és az európai, illetve a magyar fiatalok világára történt hatásainak mélyebb megértése, továbbá az ifjúságügy és ifjúságpolitika európai kihívásainak, szakmai dilemmáinak és az azokra született koncepcionális megoldásoknak megtárgyalása, megvitatása.

Bővebben...