FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Hallgatók veszik át a PTE kollégiumainak szervezési feladatait

Olvasóink értékelése: / 2
ElégtelenKitűnő 

A választott hallgatói képviselők és a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Gazdasági Főigazgatóság Ingatlangazdálkodási Osztálya veszi át a PTE kollégiumainak üzemeltetését, miután az ezért felelős Kollégiumi Osztályt ésszerűsítés és karcsúsítás okán felszámolják - írja a pecsiujsag.hu.

Még december közepén döntött úgy a PTE Szenátusa, hogy a a Rektori Hivatal létszámcsökkentését a Kollégiumi Osztály megszüntetésével oldja meg. Az eddig egy kézben tartott feladatok most a Kari Diákjuttatási és Kollégiumi Bizottságok, a Kollégiumi Diákbizottságok és a Vagyongazdálkodási Igazgatóság Ingatlangazdálkodási Osztálya közt osztódnak el. A hivatalos indoklás szerint a döntés az ésszerűsítés miatt született. 
Dr. Pintér Mihály, az EHÖK érdekvédelmi referense kiemelte: a szervezet csak azokat a feladatokat veszi át a kollégiumokkal kapcsolatban, amelyek a hallgatókat érintik, tehát a ki-beköltözést, a rendezvények szervezését, illetve a férőhelyek elosztásáról is ők gondoskodnak majd. A racionalizáláson túl karcsúsítás is várható, ezután kevesebb dolgozó vesz részt az internátusok feladatait ellátó állományban. A Kollégiumi Osztály minden emberét érintette a leépítés, vagyis közalkalmazott a kollégiumokban nem fog dolgozni a jövőben - írja a pecsiujsag.hu. A lap információi szerint egy ügyintézőn kívül - aki főként az ellenőrző feladatokat látja majd el - minden más munkakör hallgatói kézbe került, tehát a ki-és beköltöztetési procedúra, a külföldi hallgatók kezelése, a bevándorlási ügyek, a statisztikakészítés, illetve a vezető beszámolók készítése. 
Míg korábban a kollégiumi jelentkezések esetében egy központi várólista volt, addig mostantól decentralizáltan veszik fel a hallgatókat - mivel minden visszajut a karok kezelésébe. A szálláshelyért jelentkező hallgatóknak kényelmesebbnek tűnik, hogy minden kollégiumba a diákbizottság vehet fel hallgatókat. Megszűnik ellenben a kari férőhelykeretek rugalmas kezelése - így bizonyos karokon gyorsabb lesz a jelentkezés, de a kerethiány miatt nehezebb lesz férőhelyhez jutni.
A Pécsi Tudományegyetem egy közel kétmilliárdos éves költségvetésű szervezeti egységének adminisztrációja kerül most hallgatói kézbe, ami a felsőoktatásban országos szinten is jelentős szervezeti reformnak számít. 
(Forrás: pecsiujsag.hu)
(www.edupress.hu)

 

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

Törvény készül a táboroztatás szabályozására

Jelenleg nincs olyan szabályozás, amely meghatározná a nyári táboroztatás rendjét. Ezen kíván változtatni Mihalovics Péter, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Új Nemzedék Jövőjéért felelős miniszteri biztosa, aki még a 2012-es táboroztatási időszak előtt szeretné elfogadtatni - az őszre tervezett parlamenti vitát követően - az erről szóló törvényt - hangzott el a május 27-én, egy budapesti játszótéren rendezett sajtótájékoztatón. A törvény megalkotásában nyújt segítséget a Táboroztatók Országos Egyesülete (TOE). Elnöke, Sárváry István elmondta: jelenleg megszámlálhatatlanul sok tábor működik Magyarországon. Azért, hogy a miniszteri biztos felmérje a hazai táborok helyzetét, regisztrációs oldal nyílik a TOE honlapján. A toe.hu-n regisztrálók így a törvényalkotási folyamatban is részt vehetnek - mondta el Sárváry István.

Bővebben...