FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Mihalovics Péter Szolnokon

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

Beszélgetés fiatalokkal, a Szövetség helyi vezetőivel, sajtótájékoztató az Új Nemzedék Jövőéért Programról

A Fidelitas Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Választmányának vendégeként Szolnokon járt Mihalovics Péter, a Fidelitas Országos Választmányának elnöke, az Új Nemzedék Jövőéért felelős miniszteri biztos, ahol fogadta Dr. Lengyel Györgyi kormánymegbízott asszony, együtt ebédelt a Fidelitas megyei vezetőivel, sajtótájékoztatót tartott az Új Nemzedék Jövőéért Programról, hosszasan tanácskozott a szolnoki polgári körök és a Fidesz helyi vezetőivel és önkormányzati képviselőivel.

Mihalovics Pétert és kollégáit munkaebéden látták vendégül a Fidelitas megyei vezetői és Vörös Ádám, a Fidelitas országos alelnöke. A fiatalok tájékoztatták az Országos Választmány elnökét a megyében működő csoportok munkájáról, a Szövetségben és az önkormányzatokban betöltött szerepükről, az ott végzett szakmai-politikai munkáról. Elmondták, hogy a Megyei Választmány egy hét múlva újítja meg a szervezetépítésről és a programalkotásról szóló stratégiáját, amely már most igazodni fog a megújuló választókerületi rendszerhez. Kiemelték, hogy az elmúlt években újjáéledő, frissen megalakított csoportok is integrálódtak a megyei „vérkeringésbe”, és együttműködésből jelesre vizsgáztak az Országos Sporthétvége megrendezése során.
 
 
Az ebéd után Dr. Lengyel Györgyi kormánymegbízott asszony, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal vezetője kötetlen beszélgetést folytatott Mihalovics Péterrel. 
 
A Fidelitas szolnoki csoportjának is otthont adó Fidesz Irodában megrendezett délutáni sajtótájékoztatón vendégünk elmondta; „Érdemben tudunk tenni azért, hogy a fiatalok Magyarországon tervezzenek jövőt, egzisztenciát és családot. A program a fiatalok javaslatai alapján-négy élethelyzetre, így az állampolgári aktivitásra, a karriertervezésre, a családalapításra, valamint a szórakozásra kínál megoldási lehetőséget, javaslatot, ugyanis bizonyos esetekben, ilyen például az iskola-és pályaválasztás, szükség van az állami szerepvállalásra. A program szeptemberben indul, a két kiemelt, azaz az „ifjusag.hu – a sikeres nemzedékért”, illetve a „Van kihez fordulnod!” projekt megvalósítására 3-3 milliárd forint áll rendelkezésre uniós források bevonásával.”

 
A szolnoki programsorozat zárásaként több, mint 2 órán át tartó beszélgetésre került sor a helyi Fidesz, és a polgári körök vezetőivel, önkormányzati képviselőkkel. A számtalan aktuálpolitikai téma interaktív, családias hangulatú megbeszélése mellett Mihalovics Péter külön kiemelte: a bérlakás programmal és a forinthitelek kiszélesítésével még több segítséget szeretnének adni a fiataloknak. Az Új Nemzedék Jövőéért Program alkotói javaslatot tettek továbbá egy ifjúsági életpályamodellre és a vállalkozói kedv növelését célzó intézkedésekre is. Az ezeket elősegítő projekteket nem a központi költségvetés terhére, hanem uniós források bevonásával szeretnék megvalósítani.
 
Falusi Vajk Zsolt
Fidelitas Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Választmány
Koordinációért felelős alelnök
 

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

Az IKSZ félévzáró politikai estje

A nyáresti időpont ellenére, közel ötven IKSZ-es gyűlt

Megnyitó beszédében Azbej Tristan, az IKSZ alelnöke számolt be a szervezet rohamos mennyiségi és minőségi bővüléséről, és rámutatott, hogy a csatlakozó fiatalok ösztönösen ráéreznek a kereszténydemokrata eszmeiségre.

A folytatásban Vida Zoltán, II. kerületi IKSZ elnök számolt be a Lengyel-Magyar Összetartozás programsorozatról. Megismerhettük a zarándoklatokat és országos rajzpályázatot is magába foglaló, nagysikerű program hátterében álló hatalmas szervezőmunkát, és szó esett az IKSZ-esek segítségnyújtásáról is.

Ezután Rétvári Bence államtitkár, az IKSZ volt elnöke baráti hangvételű előadásban beszélt a kormányzással kapcsolatos személyes élményeiről és meglátásairól, majd az elnökség részéről Stágel Bence, Törcsi Péter és Gaal Gergő mondott el vitaindító gondolatokat a fiatal kereszténydemokráciáról, a szervezeti működésünk aktivizálásáról, és helyünkről a jobboldali szövetségben.

A kialakult vita minden jelenlevőt megmozgatott és a program hivatalos lezárása után a késő esti órákba nyúlva folytatódott. Abban a legtöbb résztvevő egyetértett, hogy az IKSZ egyik küldetése, hogy integrálja a közéletbe beleszólni kívánó keresztény közösségeket, és egyben önmaga is integrálódjon az átfogó polgári és nemzeti szövetségi rendszerbe.

Utóbbit kompromisszumképesen, de a karakterünk megőrzése mellett kell tennünk, és az olyan értékek következetes képviselete mellett, mint a: családpártiság, a nemzeti összetartozás gondolata, az élet és a teremtett világ védelme. Nem szabad ugyanakkor elvesznünk a kereszténydemokrata eszmeiség fennkölt megfogalmazásában; a világnézetünknek továbbra is konkrét kezdeményezésekben, és általában az élet és a politika leggyakorlatiasabb dolgaiban kell megmutatkoznia.

Azbej Tristan
Észak-Magyarországi Régióért felelős alelnök